Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

8-daags programma

Puglia - In de hak van de laars van Italië | 8 dagen

8-daagse Nederlandstalig begeleide cultuurreis, vertrek op 6 juni 2019

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - BRINDISI

Vlucht van Brussel naar Brindisi met overstap in Milaan. Aansluitend transfer per autocar naar het hotel in de omgeving van Lecce. Verwelkoming, avondmaal met dranken inclusief en overnachting in het rustig gelegen **** hotel Arthotel & Park Lecce.

Het hotel ligt temidden van een grote tuin met buitenzwembad, palmbomen en witte beeldhouwwerken. Er is ook een modern wellnesscentrum met een verwarmd binnenzwembad met chromotherapie aanwezig. De kamers zijn kleurrijk en hedendaags ingericht en uitgerust met airco, satelliet-TV en gratis, vast internet.

Het Arthotel & Park Lecce ligt temidden van een grote tuin met buitenzwembad, palmbomen en witte beeldhouwwerken Er is ook een modern wellnesscentrum met een verwarmd binnenzwembad met chromotherapie aanwezig

Hier kunt u genieten van lokale en Italiaanse specialiteiten en een uitgebreide selectie wijnen in het elegante restaurant. Het ontbijt bestaat uit gevarieerde buffet en bij de 24u/24u receptie is er gratis WiFi.

Dag 2: SALENTO - CASTRO MARINA - SANTA CESAREA TERME - OTRANTO

Vandaag gaan we naar het uiterste zuiden, de Salento regio in de hak van de laars van Italië. Wij rijden langsheen een spectaculairen en ongerepte kustweg. Er verschijnt een landschap met dennenbomen, olijfbomen en cactussen. In Castro Marina maken we een 1u durende boottocht. Tijdens de boottocht wordt er gestopt in Azzurra en aan de grotten van Zinzulusa.

We genieten van een typische lunch nemen in een 'agroturismo' vlakbij Otranto, drinks en koffie inclusief. We bezoeken Otranto, ooit de hoofdstad van de Terra d'Otranto. We bewonderen er het kasteel en de kathedraal met haar prachtige mozaïekvloer, daterend uit de 12e eeuw. De haven van Otranto biedt een mooi uitzicht op de oude stad.

We bewonderen er het kasteel en de kathedraal met haar prachtige mozaïekvloer Vandaag gaan we naar het uiterste zuiden, de Salento regio in de hak van de laars van Italië

In de late namiddag keren we terug naar ons hotel.

Avondmaal in het hotel met dranken inclusief.

Dag 3: LECCE - GALLIPOLI - LECCE

In de voormiddag bezoeken we Lecce, een hoogtepunt van de barok in zuidelijk Italië. De stad staat ook gekend als het 'Firenze van de Barok'. De enorme bloeiperiode die Lecce kende van de 16e tot 18e eeuw gaf aanleiding tot de bouw van vele monumenten in Renaissance-, Rococo- en Barokstijl. De stad verwierf zijn rijkdom onder het bewind van Karel V. We wandelen langs de Piazza Sant'Oronzo met zijn amfitheater, de basiliek van Santa Croce, de Piazza del Duomo tot aan de Porta Napoli.

Het volgende stadje dat we bezoeken is Gallipoli, 'mooie stad'. 's Middags genieten we van een lunch in het aan zee gelegen 'La Puritate'. Ook hier zijn dranken en koffie inbegrepen.

Bari staat ook gekend als het 'Firenze van de Barok' Het oude gedeelte van de stad is gelegen op een eiland en wordt verbonden met het vasteland door een brug uit de 16e eeuw

Het oude gedeelte van de stad is gelegen op een eiland en wordt verbonden met het vasteland door een brug uit de 16e eeuw. De pittoreske omwalde haven en het kasteel uit de 13e eeuw, de barokke kathedraal Sant'Agata en de Griekse fontein zullen u zeker verrassen. Onderweg naar ons hotel houden we ook nog even halt in het dorpje Nardo. Hier worden we uitgenodigd op een wijndegustatie bij Schola Sarmenti, een wijnhuis met klasse!

Terugkeer naar ons hotel. Avondmaal in het hotel met dranken inclusief.

Overnachting

Dag 4: TARANTO - TORRE CANNE

Deze morgen reizen we naar de oude oorlogshaven Taranto. Het oude stadsgedeelte ligt op een eiland dat met de nieuwe stad verbonden is via een draaibrug. We bezoeken er de kathedraal.

De lunch nemen we in Taranto. Dranken en koffie zijn inbegrepen tijdens de maaltijd.

Na de middag rijden we verder naar Ostuni, een charmant stadje met witgekalkte huisjes.

Trulli zijn ronde, kegelvormige bouwwerken die werden opgetrokken zonder mortel en voorzien van een dubbelwandig kegeldak Er verschijnt een landschap met dennenbomen, olijfbomen en cactussen

In de late namiddag rijden we naar ons tweede verblijfshotel, waar we de 4 volgende nachten zullen doorbrengen: het hotel Cicò in Torre Santa Sabina. Elke kamer is voorzien van airco en een flatscreen-tv. Elke kamer beschikt over een eigen badkamer met bidet en een douche. Er is gratis WiFi in alle ruimtes.

Avondmaal en overnachting in het hotel Cicò.

Dag 5: ALBEROBELLO - CASTELLANA GROTTEN - POLIGNANO

Na het ontbijt brengen we een uitgebreid bezoek aan de trulli van Alberobello, centraal gelegen in het mooie Trulligebied.

Trulli zijn ronde, kegelvormige bouwwerken die werden opgetrokken zonder mortel en voorzien van een dubbelwandig kegeldak. De traditionele woningen bestaan meestal uit een 3 of 4 modules. Deze zijn met kalk bepleisterd met opvallende dak- en schoorsteenversieringen. Alberobello bezit ongeveer 1400 Trulli, vooral op de zuidelijke helling van de stad: Rioni Monti, Aia Piccola. Het grootste traditioneel gebouw van de stad is de Trullo Sovrano, met 2 verdiepingen en 12 kegelvormige daken. Het middagmaal nemen we in een typische trullo, dranken en koffie inclusief.

Trulli zijn ronde, kegelvormige bouwwerken die werden opgetrokken zonder mortel en voorzien van een dubbelwandig kegeldak Het grootste traditioneel gebouw van de stad is de Trullo Sovrano

Daarna maken we, indien de tijd het toelaat, nog een stop in Polignano a Mare, een levendig vissersplaatsje dat wordt omringd door de Adriatische Zee. Tenslotte bezoek aan de sensationele grotten van Castellana.

Terugkeer naar ons verblijfshotel. Avondmaal in het hotel en overnachting.

Dag 6: MATERA - CASTEL DEL MONTE

We rijden naar Matera in de regio Basilicata, een stad die reeds in de prehistorie bewoond was. De stad is voornamelijk bekend om haar 'Sassi' of holwoningen. Tot in de helft van vorige eeuw werden deze woningen bewoond. Tegenwoordig staan ze terecht vermeld op de lijst van het Unesco- werelderfgoed. Hier vinden we de best bewaarde grotwoningen van Zuid-Europa.

Lichte lunch in El Terrazzino, een 'Sassi'-restaurant in Matera. Ook hier zijn dranken en koffie inclusief.

Daarna bezoek aan het uitzonderlijk mooi gelegen Castel del Monte, dat werd gebouwd door Frederik II Hohenstaufen, kleinzoon van Frederic Barbarossa. De burcht is hét symbool van zijn macht.

Een 120km lang rit brengt ons terug naar het hotel. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 7: BARI - LOCOROTONDO

In de voormiddag maken we een uitstap naar Bari (75km), de hoofdstad van Apulië, en ontdekken we de oude stad, haar smalle straatjes, de prachtige Romaanse kathedraal, de Sint-Nicolaasbasiliek. Verder bezoek we ook het interieur van het Bari Kasteel. Wij rijden verder via een uitgestrekte vlakte met wijn- en olijfgaarden en vele trulli. We komen aan in het charmant stadje Locorotondo, met zijn witte huisjes en straatjes op een concentrische wijze aangelegd.

’s Middags lichte lunch in de Masseria Priore Pezze di Greco, in het gebied Locorotondo, met enkele typische Apulische snacks, zoals mozzarella, olijfolie, salami, grissini... Dranken en koffie inclusief. We ontdekken hier hoe de mozzarella wordt gemaakt op deze zeer sympatieke locatie.

In de voormiddag maken we een uitstap naar Bari We ontdekken de oude stad, haar smalle straatjes, de prachtige Romaanse kathedraal, de Sint-Nicolaasbasiliek

Terugrit naar ons hotel. Avondmaal in het hotel met dranken inclusief.

Dag 8: BRINDISI - BRUSSEL

Na het ontbijtbuffet, transfer naar de luchthaven van Brindisi voor de terugvlucht naar Brussel via Rome. Aankomst in Brussel rond 17u15.

Sterke punten

• Griekse kolonies, Romeinse steden, Normandische kerken en barokke stadjes

• Matera, Taranto, Lecce en de Trulli in Alberobello (UNESCO)

• Van Zuid naar Noord met verblijf in slechts 2 hotels (3 + 4 nachten)

• Logies in superieure hotels

• Vol pension, dranken inbegrepen

 

Italië - Puglia

Italië - Puglia
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Mini-expeditie naar Spitsbergen met Dixie Dansercoer AANRADER
2 dagen initiatie in Nieuwpoort + 9 dagen mini-expeditie in Spitsbergen

Antarctica 2020 expeditiecruise AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 4 tot 17 februari 2020

Wintertrip naar Spitsbergen AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide kennismaking, van 17 tot 24 maart 2019

Sint-Petersburg - Moskou cruise - Volga Dream AANRADER
12-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 31 juli 2020

Argentinië - Land van grote contrasten AANRADER
17-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, van 8 tot 24 november 2019

Egypte voor culturele fijnproevers AANRADER
11-daagse Nederlandstalig begeleide cruise, diverse afreizen in 2019 en 2020

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons ook op Pinterest - facebook.com/AsteriaExpeditions

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent