Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

8-daags programma

Puglia - In de hak van de Italiaanse laars | 8 dagen

8-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 20 mei 2023

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - BARI (D)

Vlucht naar Bari en transfer naar het hotel.
Diner. Overnachting in een ****hotel in de omgeving van Bari.

Dag 2: BARI - POLIGNANO A MARE - OSTUNI (O + L + D)

De ochtend is gewijd aan Bari, universiteitsstad en tevens de hoofdstad van Puglia. Via kronkelende steegjes en pleintjes komt u bij de beschermheilige van de stad: Sint-Nicolaas. Zijn overblijfselen liggen begraven in de prachtige Sint-Nicolaasbasiliek. De goed bewaarde historische stadskern biedt een wirwar aan kleine steegjes. Om elke hoek wachten pleintjes en kerkjes. U bezoekt ook het Normandisch Svevokasteel en de duomo.

In de voormiddag maakt u een uitstap naar Bari,  de hoofdstad van Puglia We ontdekken de oude stad, haar smalle straatjes, de prachtige Romaanse kathedraal, de Sint-Nicolaasbasiliek

Na het stadsbezoek gaat het verder naar Polignano a Mare, op een klif gelegen. U wordt verrast door verschillende adembenemende uitzichten op zee.

U houdt halt in het lieflijke Ostuni, ‘la città bianca’. Het stadje met witte steegjes en witgekalkte huisjes doet heel pittoresk aan. De inwoners zijn verplicht om hun gevels jaarlijks te kalken.

Check-in voor 3 overnachtingen in het CiCò Boutique hotel****.

De kamers van boetiekhotel Cicò bieden uitzicht op de zee, de tuin of de stad Het hotel Cicò in Torre Santa Sabina, ligt op 40m van het strand aan de Adriatische Zee

Dag 3: MATERA (O + L + D)

De rit brengt u naar het beroemde Matera (Unesco) in de aangrenzende regio Basilicata. Grotwoningen en rotskerken werden tegen een steile helling boven de kloof gebouwd. De traditie van de habitat gaat terug tot de prehistorie. In de jaren ‘50 werd Matera aanzien als 'de schande van Italië' toen de slechte leefomstandigheden van de inwoners aan het licht kwamen. Probeer u tijdens de wandeling voor te stellen hoe hele families, inclusief vee hier zonder elektriciteit en riolering leefden.

Dag 4: ALBEROBELLO - LOCOROTONDO (O + L + D)

De dag begint met een bezoek aan Alberobello, de onbetwiste trullihoofdstad met meer dan duizend van deze typische huisjes met kegelvormig dak. De traditionele woningen, gebouwd zonder cement of fundering, enkel met kalksteen, zorgden ervoor dat de stad door de Unesco erkend werd als cultureel erfgoed. Ze zijn dikwijls beschilderd met primitieve symbolen met de bedoeling geluk aan te trekken of kwade geesten te verdrijven. Een aantal trulli zijn toeristisch uitgebaat met winkeltjes, andere zijn dan weer zeer authentiek. Hier is het heerlijk ronddwalen.

Trulli zijn ronde, kegelvormige bouwwerken die werden opgetrokken met een typerend kegeldak Het grootste traditioneel gebouw van de stad is de Trullo Sovrano

Via een uitgestrekte vlakte met wijn- en olijfgaarden komt u aan in een van de mooiste dorpjes van Italië, Locorotondo. Het dankt zijn naam aan het ronde historisch centrum. Het wordt ook wel ‘la città del vino bianco’ genoemd, dankzij de lekkere witte wijn die men er produceert. De Strada dei Vini DOC Locorotondo en Martina Franca is trouwens een van de mooiste wijnroutes in Puglia.

Voor de terugkeer naar het hotel geniet u van een bezoek aan een olijfboerderij. U hoort er het verhaal van een lokale familie die sinds 1917 met liefde voor het land en de olijfbomen een heerlijke biologische olijfolie produceert.

Dag 5: TARANTO (O + L + D)

Vandaag reist u naar Taranto, een van oorsprong Griekse stad, met een belangrijke militaire haven aan de Ionische kust. Een stad met 2 gezichten: het oude stadsgedeelte op een eiland gelegen, is met de nieuwe stad verbonden via een draaibrug. De kathedraal, een van de oudste in de regio, herbergt de relikwieën van de patroonheilige van de stad.

Taranto, een van oorsprong Griekse stad, met een belangrijke militaire haven aan de Ionische kust U ontdekt een landschap  met olijfbomen en cactussen

Rijkelijk versierde muren met fresco’s en de crypte lonen de moeite. Het Archeologisch Museum van Taranto is een van de meest noemenswaardige nationale musea van Italië, vooral bekend omwille van de collectie voorwerpen uit de tijd van de Doriërs uit Sparta.

Check-in voor 3 overnachtingen in hotel Resort Mulino a Vento****.

Dag 6: LECCE - GALLIPOLI (O + L + D)

Vandaag verkent u Lecce, ‘het Firenze van het Zuiden’ en een waar openluchtmuseum. U kan zich vergapen aan het ene prachtige barokke gebouw na het andere. Overdadige architectuur, oog voor details, schitterende kerken en gezellige pleinen… De stad ademt cultuur en creativiteit. Hier leeft een groot aantal kunstenaars, van schilders tot ontwerpers. In 1463 was Lecce gehecht aan het koninkrijk Napels en had het een bewogen geschiedenis met herhaaldelijke plunderingen door Turken.

Lecce, 'het Firenze van het Zuiden’ en een waar openluchtmuseum Het oude stadsgedeelte, op een eiland gelegen, wordt verbonden met het vasteland door een brug uit de 16de eeuw

Na de slag van Lepanto in 1571 kende het een periode van voorspoed. Onder impuls van de kerkelijke autoriteiten, adellijke families en rijke kooplieden ontstond een unieke barokke bloei in Zuid-Italië. De eenheid in stijl en harmonie maakt van Lecce ongetwijfeld de barokke parel van Puglia. Tijdens de stadswandeling komt u bij de Piazza Sant’Oronzo met zijn 2de-eeuws amfitheater, de prachtige gevel van de Santa Croce-basiliek met een uitbundig schouwspel van vormen en figuren, de sublieme Piazza del Duomo en de imposante Porta Napoli.

De volgende stop is Gallipoli. De Grieken overdreven niet toen ze deze prachtige witte parel Kalé Pólis, wat mooie stad betekent, noemden. Het oude centrum ligt op een schiereilandje dat via een eeuwenoude brug met het vasteland verbonden is. De pittoreske omwalde haven en het 13de-eeuws kasteel, de in het oog springende barokke kathedraal Sant'Agata en de Griekse fontein zullen u zeker bekoren.

Dag 7: SALENTO-REGIO (O + L + D)

Rit naar de hak van de laars, de Salento-streek, via een mooie ongerepte kustweg naar het uiterste zuiden. U passeert kleine slaperige dorpen waar de tijd precies heeft stilgestaan.

We bewonderen er het kasteel en de kathedraal met haar prachtige mozaïekvloer Vandaag gaan we naar het uiterste zuiden, de Salento regio in de hak van de laars van Italië

Otranto, de meest oostelijke stad van Italië, viel achtereenvolgens onder het bewind van o.a. Grieken, Byzantijnen en Turken. Het resultaat is een mengelmoes van culturele en historische bezienswaardigheden. U bezoekt de prachtige romaanse kathedraal met zijn bijzondere mozaïekvloer van maar liefst 700m² groot. De eerste steen werd gelegd in 1163. De volledige vloer raakte pas na vier jaar volledig af. Ook vindt u in deze kathedraal de overblijfselen van 800 christenen, vermoord omdat zij zich niet wilden bekeren tot de islam.

Voor de terugkeer naar het hotel is er nog een heerlijke wijndegustatie voorzien.

Afscheidsdiner met aperitief en wijn aan tafel inbegrepen.

Dag 8: BARI - BRUSSEL (O)

Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Sterke punten

• Ideale mix van cultuur en natuur

• Lokale tradities in Alberobello, de trullihoofdstad - Unesco

• De merkwaardie Sassi di Matera - Unesco

• Gezellige witte stadjes en de mooiste dorpjes

• Lecce, de barokke parel van Puglia - Unesco

• Comfortabel reizen met een verblijf in slechts twee hotels

 

Italië - Puglia

Puglia - Authenticiteit in de hak van de Italiaanse laars
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland 2023 met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 27 augustus tot 9 september 2023

Egypte - Once-in-a-lifetime cruise op de Nijl AANRADER
18-daagse begeleide culturele cruise, vertrek op 18 september 2023

Parma & Milaan - Kunst, cultuur & gastronomie AANRADER
6-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 16 juni 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 3 november 2023

Botswana - Botswana onder canvas AANRADER
13-daagse Nederlandstalig begeleide safari met mobiele tent, vertrek op 24 september 2023

Veelzijdig Vietnam en mysterieus Cambodja AANRADER
18-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, afreis op 11 november 2023

Zuid-Korea - Land van de kalme morgen AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 30 september 2023

Markiezen en Frans-Polynesië AANRADER
16-daagse Nederlandstalig begeleide eilandencruise, vertrek op 21 september 2023

Ontdekking van Lapland - Shortbreak AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, diverse vertrekken van op 23 december 2023 tot 17 maart 2024

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent