Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

5-daags programma

Krakau, ontdekking van de mooiste stad van Polen | 5 dagen

5-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 28 september 2021 en 4 april & 26 september 2022

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - KRAKAU (L + D)

Vertrek naar Krakau. Lunch ter plaatse waarna u een verkennende wandeling door de oude stad maakt.

De Rynek Główny (Grote Markt), in de 13de eeuw ontworpen, vormt samen met de Rynek Mały (Kleine Markt) het kloppend hart van Krakau. Een van de grootste en mooiste pleinen van Europa. Aan de rand van het marktplein staat de Mariakerk (Kosciół Mariacki).

Het hart van Krakau is de Rynek Glówny, de Grote Markt Aan de rand van het marktplein staat de Kosciól Mariacki of 'Mariakerk'

U bewondert diverse gebouwen: de Raadhuistoren (Ratusz), de Lakenhal (Sukiennice) en de Kerk van Sint-Adalbert (Św. Wojciech). De Sint-Annakerk, naar ontwerp van Tielman van Gameren, geldt als een van de mooiste barokkerken in Polen.

Check-in in het centraal gelegen hotel Puro****.

Diner in de oude stad in restaurant Szara.

Dag 2: KRAKAU - AUSCHWITZ - KRAKAU (O + L + D)

In de ochtend gaat het richting de abdij van Tyniec, een schitterend gelegen Benedictijnenklooster. De lunch wordt er geserveerd met muzikale omlijsting. Weetje: het is een zusterabdij van de benedictijnen van Zevenkerken, nabij Brugge.

Een bezoek aan Krakau is niet compleet zonder 2 heel verschillende werelderfgoedsites in de buurt. Naast Birkenau staat ook Auschwitz, het gruwelijkste vernietigingskamp van de nazi's op 66 km van Krakau, op het programma.

Auschwitz, het gruwelijke vernietigingskamp van de nazi's, waar miljoenen joden werden vergast De abdij van Tyniec, het schitterend gelegen Benedictijnenklooster

Miljoenen joden werden omgebracht in de gaskamers. Ze getuigen van de zwartste bladzijde uit de geschiedenis van de 20ste eeuw. U staat stil bij de cynische efficiëntie en de gruwel waarmee de nazibeulen hun Endlösung tot uitvoer brachten.

Diner in het restaurant Wesele, op de grote markt van Krakau.

Dag 3: KRAKAU - WIELICZKA ZOUTMIJN (O + L + D)

Na het ontbijt vertrekt u naar de zoutmijn van Wieliczka, een van de oudste ter wereld. Het winnen van zout werd hier voor het eerst vermeld in 1044. De gangen zijn in totaal 300 km lang en hebben een diepte van 327 m. De zoutmijn kwam voor op de allereerste Werelderfgoedlijst ooit (1978). Tussen 1989 en 1998 stond de mijn ook op de lijst van bedreigd erfgoed wegens aantasting van de zoutsculpturen door vocht. Een groot conservatieprogramma heeft dit tij weten te keren.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende de zoutmijn als opslagplaats voor de Duitsers. Een grote overstroming in 1992 legde de productie van zout stil.

De Wieliczka-zoutmijn is één van de oudste zoutmijnen ter wereld De Wawel Burcht, ooit de koninklijke residentie tot het einde van de 17e eeuw

Terugrit (12 km) naar Krakau.

Vertrek voor een bezoek aan de Wawel-Burcht. Het slot op de Wawel was de koninklijke residentie tot het einde van de 17e eeuw. 71 zalen herbergen de nationale kunstcollectie. Bijzonder is de grote verzameling van 130 Vlaamse wandtapijten, aangelegd door Sigismund I van Polen.

U sluit de dag af aan het marktplein van Krakau. Of, beter gezegd, onder het marktplein. Daar bevindt zich namelijk het Rynek Underground-museum. U ontdekt er het rijke handelsverleden, het marktgebeuren en de internationale middeleeuwse connecties en routes vanuit deze stad.

Onder het marktplein van Krakau bevindt zich het Rynek Underground-museum In het Rynek Underground-museum ontdektu het rijke verleden, het marktgebeuren en de internationale middeleeuwse connecties van Krakau

Het museum kwam eerder toevallig tot stand. Toen het grote marktplein in 2005 een opfrisbeurt kreeg, moest er -zoals gebruikelijk op plaatsen met een grote historische waarde- een archeologisch onderzoek aan voorafgaan. Archeologen beleefden hoogdagen. Honderden voorwerpen, resten van gebouwen, straten en zelfs graven uit de middeleeuwen kwamen aan het licht. Wat een project van 6 maanden zou zijn, werd er een van 5 jaar. Na afloop van het archeologisch onderzoek was de schat aan informatie en materiaal zo groot dat men besliste een nieuw museum te openen. Onder de grond. Op de plek waar alles gevonden werd.

En wat voor een museum is het geworden! Prachtig uitgestalde objecten, informatie in meerdere talen op touchscreens, filmpjes en projecties, maquettes, hologrammen… Kortom: een modern en visueel uitermate aantrekkelijk museum.

Diner in het klasserestaurant Wierzynek in het centrum van Krakau.

Dag 4: KRAKAU - JOODSE WIJK(O + L + D)

Verkenning van de oude stad met een bezoek aan de Mariakerk, aan de rand van het marktplein. Het prachtige hoogaltaar is het werk van de beeldhouwer Veit Stoss. Opvallende prachtige kleuren geven dit bouwwerk de grandeur van een authentieke middeleeuwse kerk.

Deze wijk was onder andere het decor van Steven Spielberg's Schindler's ListDe joodse Kazimierz wijk, vroeger een onafhankelijke stad met hoofdzakelijk Joden

Vertrek per autocar naar de joodse Kazimierz wijk, vroeger een onafhankelijke stad met hoofdzakelijk Joden. Na de Tweede Wereldoorlog restte enkel een verlaten spookstad. Dit joodse getto vormde onder andere het decor voor de film Schindler's List van Steven Spielberg. De vele pleintjes, kerkhoven en synagogen getuigen nog steeds van Kazimierz' Joodse geschiedenis.

Lichte lunch bij Chez Ariel, gevolgd door een bezoek aan de fabriek van Schindler.

Diner in restaurant Szara Ges met muzikale omlijsting.

Dag 5: KRAKAU - BRUSSEL (O)

Ontbijt en check-out gevolgd door een vrije wandeling in de oude stad.

'Vroege lunch in het Hotel Hilton op de luchthaven.

Kort na de middag terugvlucht met aankomst in Brussel voorzien rond 15u30.

Sterke punten

• Uniek Museum 'Reynek Underground', gelegen onder de grote markt

• Privéconcert in de abdij van Tyniec

• Nederlandstalige gids in Krakau

• Bezoek aan de vernietigingskampen van Auschwitz en Birkenau

• Bezoek aan de Wielizcka zoutmijn

• Het Kazimierz-district, het decor van Schindler's List van Steven Spielberg

 

Krakau, mooiste stad van Polen 5-daagse begeleide city trip

Krakau, mooiste stad van Polen 5-daagse begeleide city trip
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 30 augustus tot 12 september 2022

Bilbao - Architectuur & gastronomie AANRADER
5-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 12 september 2021

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 19 juli 2021

Malta & Gozo - Culturele erfenis van de ridderorde AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 8 november 2021

Sicilië - De Grieken en Normandiërs achterna AANRADER
11-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 30 september 2021

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent