Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

De Baltische landen

Estland, Letland en Litouwen waren eeuwenlang speelbal van de geschiedenis. Slechts een korte periode, van 1920 tot 1940, waren ze onafhankelijk. Sinds 1990 zijn ze dat opnieuw. In 2005 zijn de landen toegetreden tot de Europese Unie.

De Baltische landen hebben elk een eigen geschiedenis. De Esten oriënteerden zich vanouds op Finland en Zweden, de Letten op Duitsland en de Litouwers op Polen, en dat is zowel aan het stedenschoon als op culinair gebied goed te merken. De Hanzestad Tallinn, hoofdstad van Estland, was in de sovjettijd geliefd als schilderachtige vakantiebestemming. De stadsmuren en torens vormen het best bewaard gebleven middeleeuwse verdedigingsstelsel van Europa. In Riga zal U de grootste Europese verzameling Art-Nouveau architectuur kunnen bewonderen.

Het schilderachtige Tallinn Het idyllische kasteel van Trakai

Vilnius is de hoofdstad van Litouwen, gelegen in het zuidoosten, aan de rivieren de Vilnele en de Neris. Vilnius heeft op de linkeroever van de Neris een grote historische binnenstad met een wirwar van kleine straatjes en meer dan veertig kerken. Hoewel Vilnius vaak een barokke stad wordt genoemd, zult u hier ook gebouwen van gotische, renaissance en andere stijlen vinden. De belangrijkste gezichten van de stad zijn het Kasteel van Gediminas en het plein met de Kathedraal. Sinds 1994 staat de stad op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Riga is de hoofdstad van Letland, de grootste stad in de Baltische landen. De stad ligt aan weerszijden van de Westelijke Dvina, dicht bij de monding in de Oostzee. De belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich in de oude binnenstad die tevens op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Art Nouveau-liefhebbers komen in Riga volop aan hun trekken. Michail Eisenstein is de bekendste architect van een aantal van de vele Art Nouveau-huizenblokken in de zogenaamde 'Stille Centrum' wijk ten noorden van de oude stad.

Tallinn is de hoofdstad van Estland. De stad ligt aan de Finse Golf, tegenover het veel jongere Helsinki. De Hanzestad was in de Sovjettijd geliefd als schilderachtige vakantiebestemming. De meeste toeristen bezoeken de oude binnenstad (Vanalinn). De Hanze heeft de geschiedenis en het uiterlijk van Tallinn zeer bepaald: de binnen- stad telt vele koopmanshuizen en pakhuizen uit deze tijd. De oude binnenstad is geheel ommuurd en voorzien van pittoreske torens.

Tallinn, de Hanzestad

Net als in sommige Nederlandse steden hebben deze torens en poorten bijnamen: zo heet één van de verdedigingstorens 'Kiek in de Kök' ofwelKijk in de Keuken in het Laagduits, de taal van de Hanze. Verder zijn er de toren Lange Herman (Pikk Hermann) en de poort Dikke Margareta (Paks Margareeta). Het oude cetrum bestaat uit 2 delen: de Domberg (Toompea), waar de adel en de geestelijkheid woonden en de benedenstad. Deze delen worden gescheiden door een muur en verbonden door twee straatjes: het Korte Been en het Lange Been.

 

De 3 Baltische Landen


Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 30 augustus tot 12 september 2021

Myanmar - Ontdek het vergeten paradijs AANRADER
15-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 15 oktober 2020

Sint-Petersburg - Moskou cruise - Volga Dream AANRADER
12-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 31 juli 2020

Dubai Wereldexpo AANRADER
4-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 20 oktober 2020 tot 3 januari 2021

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent