Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

12-daags programma

Armenië - Unesco-werelderfgoed en prachtige natuur | 11 dagen

11-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 17 april 2023

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - YEREVAN

Vertrek uit Brussel per lijnvlucht naar het Zvarnots International Airport van Yerevan. Transfer naar het Grand hotel***** voor 4 overnachtingen.

Dag 2: YEREVAN (O+L+D)

Vrije ochtend na de late aankomst. Na de lunch in het centrum, bezoek aan het Historisch Museum. Diner en overnachting.

Dag 3: YEREVAN (O+L+D)

Na een laat ontbijt, omstreeks 11u30, vertrek voor een stadsbezoek per bus. Yerevan was ooit een belangrijk knooppunt op de handels- en karavaanroutes. In het begin van de 20ste eeuw werd de stad heraangelegd bovenop de oude stad. U start met een bezoek aan het Erebouni Museum uit de 8ste eeuw v.C. Heel wat opgravingen werden hier in 1950 gedaan.

Yerevan is de hoofdstad van Armenië en tevens de grootste stad van het land Het architecturale Cascade monument van Jerevan

Na de lunch wandeling naar het Republiekplein, de opera, en het complex Cascade. Tijd voor een korte wandeling. Boven heeft u een heerlijk panorama met uitzicht op de Araratberg.

De dag eindigt met een panoramisch zicht bij het beeld Moeder Armenië. Diner en logies in Yerevan.

Opmerking

Elke avond van 21u00 tot 23u00 kan u vlakbij het hotel, gratis een feestelijk licht- en klankspel bijwonen aan de 'Zingende Fonteinen' op het Revolutieplein.

Dag 4: YEREVAN (O+L+D)

U begint in de voormiddag met een bezoek aan het Matenadaran Museum dat een heel rijke collectie van 12.000 Armeense manuscripten en incunabelen over thema's zoals geografie, geneeskunde, wetteksten, wiskunde en filosofie biedt. Een van de hoogtepunten van de reis.

Het Matenadaran Museum met zijnrijke collectie van 12.000 Armeense manuscripten & incunabelen De kathedraal St. Gregorius in Yerevan uit de 5de eeuw werd gebouwd ter gelegenheid van de officiële installatie van het christendom

Bezoek aan de kathedraal St. Gregorius, gebouwd in de 5de eeuw ter gelegenheid van de officiële installatie van het christendom. Kort bezoek aan de Blauwe Moskee, de enige moskee van Yerevan.

Diner en overnachting in Yerevan.

Dag 5: KASAKH - GYUMRI (O+L+D)

's Morgens vertrek naar de vallei van Kasakh, waar u het klooster van Hovhannavank bezoekt. U vindt er een unieke kloosterkerk met een zadeldak. Dit St. Johnsklooster dateert uit de 4de eeuw.

Het klooster van Hovhannavank met zijn uniek zadeldak Gyumri, de tweede grote stad van Armenië en tevens geboorteplaats van Charles Azanavour

U rijdt verder naar de stad Gyumri, de tweede grote stad van Armenië. U verkent er het oude stadsgedeelte met o.a. het standbeeld van Charles Aznavour. Na een vislunch bezoek aan het Nationaal Historisch Museum Dzitoghtsyan.

Diner en logies in Gyumri.

Dag 6: GYUMRI - SANAHIN - HAGHPAT - AKHTALA - YEREVAN (O+L+D)

U verlaat Gyumri en bezoekt het Sanahinklooster (Unesco), vlakbij Alaverdi en Haghpat. Een van de hoogtepunten van de reis en tevens een Unesco-monument. Het kloostercomplex omvat verschillende gebouwen zoals de kleine kerkjes van St. Gregorius, Sourb Nchan, de kapel van de Heilige Maagd, begraafplaatsen, het academiegebouw, de bibliotheek en het refectorium. Lunch in Haghpat.

Het klooster van SAnahin, een ander Unesco pareltje Akhtala, met zijn klooster uit de 13de eeuw en goed bewaarde fresco's

Nadien volgt een bezoek aan Akhtala, met zijn klooster uit de 13de eeuw. U kan er unieke fresco's zien.

Terugkeer naar Yerevan.

Dag 7: ECHMIADZIN - ZVARTNOTS - YEREVAN (O+L+D)

U gaat even buiten Yerevan naar een van de heiligste plaatsen van Armenië: Echmiadzin, de voormalige hoofdstad, en het Vaticaan van de Armeens-apostolische kerk. Van 11u00 tot 13u00 is er een eucharistieviering in de Armeens-apostolische kerk, die u vrij kan bijwonen (geen zitplaatsen). In principe ontmoet u er ook de Apostolicos, de Armeense paus.

De kathedraal St. Gregorius van Echmiadzin werd gebouwd in de 4de eeuw maar heeft verschillende veranderingen ondergaan en is nu in restauratie.

Stadsbezoek aan Yerevan De archeologische overblijfselen van Zvartnots verwijzen naar het begin van het christendom in Armenië

Verder naar Zvartnots waar u de ruïnes van de St. Gregoriuskerk bezoekt, een van de meest originele meesterwerken van de Armeense architectuur. U ziet er prachtige kapitelen met het monogram van Nerses (641-662).

Na de lunch in Cau, terugkeer naar Yerevan. Nadien brengt u een indrukwekkend bezoek aan het genocide-memorial, gelegen op de Tsitsernakaberdheuvel. Dit momument werd gebouwd ter nagedachtenis van de 1.500.000 Armeniërs die tijdens de volkerenmoord in 1915 omkwamen.

Dag 8: YEREVAN - GEGHARD - GARNI - YEREVAN (O+L+D)

Na het ontbijt bezoek aan het klooster van Geghard (Unesco). De naam verwijst naar de oorsprong van de Armeense apostolische kerk.

Het kloostercomplex bestaat uit constructies die in de berg gebouwd zijn en met elkaar verbonden zijn. Langs een scheidingswand bereikt u twee rotskerken en een mausoleum. Rond de kerk en op de rotsen treft u tal van bijzonder interessante Khachkars (votiefstenen en -zuilen of grafstenen). In de middeleeuwen was Gheghard een van de beroemdste spirituele en culturele centra van Armenië. U geniet van een speciaal concert in de kerk, gebracht door topsolisten van de opera van Yerevan. De akoestiek in de kerk is top.

Lunch bij een Armeense familie. Hier ontdekt u de bakwijze van het Armeens brood Lavash.

In het Gheghard klooster wordt de heilige lans bewaard die de zijde van Christus doorboorde bewaard worden De Garni tempel is gelegen boven de Azatvallei in een indrukwekkend landschap

De rit gaat naar de Garni-tempel, de zonnetempel op de Romeinse site (1ste eeuw n.C.) gelegen boven de Azatvallei in een indrukwekkend landschap. Deze werd gebouwd door de Armeense koning Tiridate na zijn kroning in Rome door keizer Nero. Dichtbij de tempel ziet u de ruïnes van een 7de-eeuwse kerk, een koninklijk paleis uit de 12de eeuw en de koninklijke baden uit de 3de eeuw met vloertegels en veelkleurige mozaïeken.

Diner in de omgeving van het hotel en logies in Yerevan.

Dag 9: KHOR VIRAP - NORAVANK - ZORATS KARER - GORIS (O+L+D)

Korte rit doorheen de Araratvlakte naar het klooster Khor Virap, een oud pelgrimsoord dat omringd wordt door versterkte muren. De ligging te midden de natuurpracht is spectaculair. Het klooster werd op een van de heuvels van de oude hoofdstad Artachat gebouwd waar Gregorius de Verlichter de eerste Armeense heilige en stichter van de apostolische kerk gedurende 13 jaar tussen 287 en 300 n.C. gevangen gehouden werd, alvorens bevrijd te worden en de koning van Armenië tot het christendom te bekeren. Vanuit Khor Virap heeft u een prachtig uitzicht op de Araratberg, een heilige berg voor de Armeniërs die nu in Turkije ligt.

Khor Virap, een oud pelgrimsoord dat omringd wordt door versterkte muren Noravank, een ander hoogtepunt van de reis

Na de lunch, bezoek aan het klooster van Noravank, een ander hoogtepunt van de reis. Het wordt beschermd door een omwalling en twee kerken met twee verdiepingen, typisch voor de 13de-eeuwse Armeense bouwkunst. De voornaamste kerk, gewijd aan Johannes de Doper, werd in de 13de eeuw gebouwd. De Heilige Gregoriuskerk is bereikbaar via een eigenaardige trap.

De voornaamste kerk, gewijd aan Johannes de Doper, werd in de 13de eeuw gebouwd Sisian, het Stonehenge van Armenië

Verder naar Sisian met zijn Zoratsstenen, het Stonehenge van Armenië.

Diner en overnachting in Goris.

Dag 10: GORIS - TATEV - DILIJAN (O+L+D)

De autocar brengt u naar het Tatevklooster uit 9de eeuw voor een bezoek. Het domineert de Vorotancanyon en ziet er onneembaar uit. Het klooster omvat drie kerken, een bibliotheek en een refectorium. Nog een hoogtepunt (Unesco). Dit klooster met unieke ligging bereikt u via de langste kabelbaan ter wereld (5.752m) in twaalf minuten. Geniet van een uniek zicht op de canyon Vorotan. Daarna volgt een bezoek aan de caravanserail Selim.

Het Tatevklooster domineert de Vorotancanyon en ziet er onneembaar uit

Na de lunch rijdt u naar het Sevanmeer. Op 1.950m is dit het hoogstgelegen zoetwatermeer ter wereld. In de hoogte bezoek aan het Sevanavankklooster.

Rit naar Dilijan en overnachting in hotel Paradise Dilijan.

Dag 11: DILIJAN - GOSHAVANK - HAGHARTSIN - YEREVAN (O+L+D)

Deze morgen bezoek aan Dilijan met zijn gezellige oude stadskern. Korte stop aan het klooster van Goshavank (11de eeuw) en het kloostercomplex Haghartsin (10-11de eeuw), dat verscholen ligt in de bossen.

Dilijan wordt omgeven door canyons, bossen en bergen en soms terecht 'klein Zwitserland' genoemd Goshavank klooster, waar we een collectie khachkars bewonderen

Lunch onderweg en terugrit naar Yerevan. In de namiddag bezoek aan een stokerij van de Armeense Brandy Ararat. Wandeling op de Vernissage, de ontmoetingsplaats van de schilders en kunstenaars en tevens brocantemarkt.

Diner vlakbij het hotel en transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht met SN Brussels Airlines.

Dag 12: YEREVAN - BRUSSEL (O+L+D)

Aankomst in Brussel.

Sterke punten

• Op zoek naar de diepste wortels van het christendom

• In de schaduw van de Araratberg ligt Yerevan, een der oudste steden ter wereld

• Bezoek aan unieke Unesco-monumenten: Geghard en Echmiadzin

• Verblijf in een luxehotel in het centrum van Yerevan

 

Cultuurreis Armenië

Cultuurreis Armenië
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Armenië - Unesco-werelderfgoed en prachtige natuur AANRADER
11-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 17 april 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 11 maart & 3 november 2023

Jordanië - Schatkamer van de geschiedenis AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 3 februari, 5 april & 7 november 2023

Namibië & Victoria-falls - Woestijnen & rivieren AANRADER
19-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 1 oktober 2023

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 17 juli 2023

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Bear's Lodge Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, vertrek van 28 december 2022 tot 5 maart 2023

Bear's Lodge Avonturenweek AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek van 1 januari tot 26 maart 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent