Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

17-daags programma

De juwelen van Namibië | 17 dagen

17-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 1 oktober 2023

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - WINDHOEK

Vlucht naar Windhoek.

Dag 2: WINDHOEK (L + D)

Na de verwelkoming door de toergids 's morgens op de luchthaven, rit naar de N/a'an ku se Lodge, een ecolodge op 42km van Windhoek. Wandeling naar de locatie waar de dieren gevoed worden.

Dag 3: KALAHARI (O + L + D)

Het Intu Afrika Kalahari Private Game Reserve is een 10.000ha groot reservaat in het zuidwestelijk deel van de Kalahari. Het wordt gekenmerkt door hoge rode duinen bedekt met een unieke vegetatie en grasvlaktes. Het bevat een grote variatie aan wild, vogels en diverse boom- en grassoorten. De Africa Zebra Kalahari Lodge ligt aan de rand van de zandduinen.

Dag 4 & 5: SOSSUSVLEI (O + L + D)

Vanaf Sesriem, de toegangspoort tot de beroemde Sossusvlei, loopt een weg 65km in de richting van de zee, met links en rechts enorme zandduinen. Aan het eind van deze weg komen de Aub- en de Tsaucbarivier uit in Sossusvlei met Dune 45.

Een absoluut hoogtepunt van deze reis is Sossusvlei De Kalahari is een gevarieerd gebied met zandwoestijn maar ook grote stukken grassige steppe en savanne

In droge periodes is de Dead Vlei ietsje verderop een bijzondere ervaring. Bijna zwarte bomen die al honderden jaren dood zijn, contrasteren met de witte zoutpan en de rode duinen.

Twee nachten in Dead Valley Lodge.

Sesriem Canyon, een 30 meter diepe kloof, uitgesleten door de Tsauchab rivier Een ballonvaart over de duinen van Sossusvlei is een aanrader

Dag 6 & 7: SWAKOPMUND (O + L + D)

U trekt naar het kuststadje Swakopmund. De goed onderhouden statige architectuur is voorzien van fleurige kleuren. Het centrum heeft een heuse promenade met modewinkels en souvenirshops. Vanuit Swakopmund kan u in Walvisbaai een dolfijncruise (optioneel) maken. Twee nachten in Swakopmund Guesthouse.

Dag 8 & 9: DAMARALAND (O + L + D)

Damaraland, een extreem droge streek, is het gebied van de Herero-stam. U ziet de rotgravures van Twyfelfontein, de Welwichia Mirabilis (2.000 jaar oude planten), de Organ Pipes, Petrified Forest en Burnt Mountain. Een voor een geologische hoogtepunten. De 'Matterhorn of Namibia' is de Spitzkoppe, 1.728m hoog.

Het landschap is indrukwekkend met o.a. droge rivierbeddingen, rotsheuvels, uitgestrekte vlaktes en majestueuze bergen.

In het droge Damaraland vindt u de oudste rotsgravures van Twyfelfontein

Hier leven de zeldzame woestijnolifant, gems- en springbokken, bergzebra's en zwarte neushoorns. Na de lunch voorbereiding op een tweedaagse sleepout.

In amaraland vindt u ook geologische hoogtepunten als Organ Pipes, Petrified Forest en Burnt Mountain De Kalahari is een gevarieerd gebied met zandwoestijn maar ook grote stukken grassige steppe en savanne

Dag 10: KAOKOLAND - SESFONTEIN (O + L + D)

Kaokoland ligt in het noordwesten, een dun bevolkt gebied in Namibië. De Himba-mensen vormen de meest vertegenwoordigde etnische groep. U gaat een authentieke beleving tegemoet met o.a. woestijnolifanten en lokale Himba- en Hererodorpen. U trekt diep het gebied in om kennis te maken met de gewoonten van de nomaden. Het is tevens een ongelofelijke fotografeer-opportuniteit. Sleepout in Sesfontein.

Dag 11: KAOKOLAND - HOANIB VALLEY - KAOKOLAND (O + L + D)

Het gaat richting de droge rivierbedding van Hoanib. U verkent delen van de rivier op zoek naar de woestijnaangepaste olifanten (waarnemingen van dieren zijn nooit een garantie). Het Kaokoland-gebied strekt zich uit van de Hoanib- tot de Kunene-rivier.

Het is over het algemeen droog en rotsachtig in het zuiden. Niettemin zijn er verschillende rivieren en watervallen waarvan de de Ruacana- en de Epupa-watervallen de meest opvallende zijn. Het noordelijke deel van Kaokoland is groener, met bloeiende valleien.

Dag 12: ETOSHA WEST (O + L + D)

Het Etosha Nationaal Park is het voornaamste wildpark van Namibië. De witte vlakte wordt gevormd door een zoutpan die een kwart van de oppervlakte van het park bestrijkt. Ook het safari-leven speelt zich vooral rondom de pan af. U logeert in de stijlvolle Etosha Safari Lodge, op 10km van de toegang van het park.

Het park ontleent zijn naam aan de vrijwel vegetatieloze Etosha zoutpan, die in het regenseizoen deels onder water kan lopen Blauwgroene algen gedijen uitstekend in het brakke water, waardoor er in deze periode meer dan eenl miljoen flamingo’s neerstrijken om te broeden

Dag 13 & 14: ETOSHA EAST (O + L + D)

Vandaag trekt u naar het oosten van het Etosha Nationaal Park. Dit doet u door het park, vanuit het Ongava Private Game Reserve, te doorkruisen. Dit meer dan 20.000ha grote reservaat is het leefgebied van leeuwen, luipaarden, olifanten, koedoe's, zebra's, impala's en zwarte neushoorns.

Tijdens de Namibische zomermaanden is Onguma een vogelparadijs met wel 300 soorten. Twee nachten in de Onguma Bush Lodge op een bergrug met een mooi zicht op de savanne. De waterhole trekt de hele dag dieren aan.

Dag 15: WATERBERG - OKONJIMA (O + L + D)

Het savannelandschap ten noorden van Windhoek heeft de hoogste dichtheid van cheetahs in Afrika. Concurrentie van leeuwen en luipaarden ontbreekt en op de (wild)boerderijen is voedsel genoeg. Ook leeuwen en luipaarden bekijkt u hier relatief makkelijk van dichtbij. Verblijf in de kleinschalige en rustige Okonjima Plains Camp, een safarilodge in de omgeving van Waterberg.

Het savannelandschap ten noorden van Windhoek kent een uitzonderlijke concentratie aan wilde dieren Tijdens uw verblijf in dit private nature reserve kan u naast cheetahs ook wilde honden en hyena’s opsporen

Okonjima herbergt de stichting Africat die zich bezighoudt met het beschermen van katachtigen. U heeft in dit gebied een relatief grote kans een cheeta of luipaard in het wild te zien. U kan het opvanghuis van de dieren bezoeken.

Dag 16: WINDHOEK - EUROPA

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht.

Dag 17: BRUSSEL

Aankomst in Brussel.

Sterke punten

• Prachtige landschappen, woestijnen en duinen

• Ontmoeting met lokale stammen

• Grondige verkenning van het Etosha Nationaal Park

• Uitstekende verblijfplaatsen

• Kennismaking met de stichting Africat

 

Namibië - De juwelen van Namibië


Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Armenië - Unesco-werelderfgoed en prachtige natuur AANRADER
11-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 17 april 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 11 maart & 3 november 2023

Jordanië - Schatkamer van de geschiedenis AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 3 februari, 5 april & 7 november 2023

Namibië & Victoria-falls - Woestijnen & rivieren AANRADER
19-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 1 oktober 2023

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 17 juli 2023

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Bear's Lodge Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, vertrek van 28 december 2022 tot 5 maart 2023

Bear's Lodge Avonturenweek AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek van 1 januari tot 26 maart 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent