Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

5-daags programma

Bilbao - Architectuur & gastronomie | 5 dagen

5-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 1 april & 23 september 2023

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - BILBAO (O + L + D)

Vlucht naar Bilbao. De architectuur van de luchthaven, ontworpen door Santiago Calatrava, laat al meteen een stevige indruk na. De luchthaven is gebouwd volgens het profiel van een vliegtuig en opgetrokken uit glas en wit beton.

Bij aankomst in Bilbao check-in, gevolgd door een lunch.

Bogotá, de hoofdstad van Bilbao is gelegen op 2600m De iconische Zubizuri, de witte voetgangersbrug is opgenomen op de Unesco-werelderfgoedlijst

Bezoek aan het bijzonder vormgegeven Guggenheim-museum. Het spectaculaire gebouw, ontworpen door Frank Gehry, ligt aan de oevers van de Nervión-rivier. Het neemt een totale oppervlakte van 32.500 m² in beslag. De titaniumpanelen aan de buitenkant bepalen het uitzicht dat varieert naargelang de lichtinval.

Op de pleinen rondom het museum staan opvallende kunstwerken zoals de 'Flower Puppy' van Jeff Koons en de 'Maman', de iconische spin van Louise Bourgeois. Binnen zijn er drie verdiepingen met tentoonstellingsruimtes rondom het centrale atrium met opvallende liften en wandelpaden. Moderne kunst en werken van grote kunstenaars als Antoni Tàpies, Robert Rauschenberg, Eduardo Chillida en Andy Warhol kan je hier bewonderen terwijl de gids je deskundige uitleg geeft. Nadien krijg je nog even tijd om op eigen tempo de tijdelijke tentoonstellingen te bewonderen.

Bezoek aan het bijzonder vormgegeven Guggenheim museum Puppy is een kunstwerk van de Amerikaanse kunstenaar Jeff Koonsdat voor het Guggenheim staat

Diner en overnachting.

Dag 2: BILBAO - BERMEO - GUERNICA - BILBAO (O + L + D)

Vandaag ga je op ontdekkingstocht in Bilbao. De stad is ontstaan uit zeven beroemde straten (Las Sietes Calles). Je wandelt door de gemoedelijke straatjes en bezichtigt de buitenzijde van de Santiago-kathedraal. Ook Philippe Starck drukte zijn stempel op de stad. De Mercado de la Ribera is een grote overdekte markt met verse groenten, vlees en vis. Deze markthal werd in 1929 in eclectische stijl gebouwd. Je gaat o.a. nog naar de Plaza Nueva, de Plaza Moyua en het cultureel centrum Alhondiga (Azkuna Zentroa) in een oud wijnpakhuis.

Omstreeks 12u vertrek voor een kort bezoek aan het havenstadje Bermeo met onderweg een fotostop in San Juan de Gaztelugatxe waar een klein kerkje op de top van een rotseiland staat.

U bezoekt Laguardia, de hoofdstad van de regio In totaal staan hier 13.000 hectare wijnranken voor de productie van Rioja wijn

Na de lunch vertrek naar Guernica. De stad heeft al jarenlang een grote symbolische waarde voor de Basken. Om hen, die in de Spaanse Burgeroorlog aan de zijde van de republikeinen streden, op de knieën te dwingen werd de historische binnenstad op 26 april 1937 door de Duitse luchtmacht platgebombardeerd. Pablo Picasso beeldde deze gebeurtenis af op zijn beroemde schilderij Guernica waarvan je een replica ziet in de stad. Je maakt een wandeling door het stadje en bezoekt het mooie Casa de Juntas en de bekende eikenboom, de plaats waar sinds jaar en dag de vertegenwoordigers van de dorpen en steden van Baskenland samenkomen.

Terug naar Bilbao en diner.

Dag 3: BILBAO - SAN SEBASTIÁN - GETARIA - BILBAO (O + L + D)

In de voormiddag rijd je naar San Sebastián, de gastronomische hoofdstad van Spanje, met gouden stranden en weelderige heuvels. Op Monte Igueldo, die je met de kabelbaan bereikt, aanschouw je de mooie baai van La Concha vooraleer je het centrum bezoekt. Met de gids verken je de oude en de nieuwe stad. Parte Vieja ligt aan de voet van Monte Urgull en kenmerkt zich door smalle straatjes, kleurrijke huisjes, barokke kerken en pleintjes met veel pintxos-bars. Je wandelt langs de Alderdi Eder-tuin met zicht op het stadhuis.

San Sebastian is gelegen aan de mooie baai van La Concha Sebastian wordt gekenmerkt door smalle straatjes, kleurrijke huisjes, barokke kerken en pleintjes met talrijke pintxos bars

Plaza de la Constitución vormt het hart van de stad. Het is omringd door knusse terrasjes onder mooie arcaden, waarboven genummerde balkons refereren naar de tijd van de stierengevechten. Langs de oevers van de Ulrumea-rivier kom je aan het theater Victoria Eugenia en het befaamde hotel Maria Cristina, waar beroemdheden als John Malkovich, Woody Allen en Elizabeth Taylor ooit verbleven. Vervolgens wandel je tot de Plaza de Gipuzkoa, een idyllische oase van water en groen. Het plein staat vol yucca's en palmbomen en is omringd door indrukwekkende gewelfbogen.

Na de lunch vertrek naar de vissersplaats Getaria voor een bezoek aan het Cristobal Balenciaga-museum waar kledingstukken en een hoedencollectie van de trendsettende modeontwerper te zien zijn.

Terugkeer naar Bilbao en diner.

Dag 4: BILBAO - VITORIA-GASTEIZ - RIOJA ALAVESA - BILBAO
(O + L + D)

's Morgens vertrek per autocar naar Vitoria-Gasteiz, de hoofdstad van de Spaanse autonome regio Baskenland en van de provincie Álava. Weinig plaatsen hebben twee namen. Koning Sancho VI van Navarra stichtte Vitoria in 1181. In die tijd was het een ommuurde defensiepost van het koninkrijk Navarra. Gasteiz komt van het gehucht dat op de heuvel waarrond Vitoria is gebouwd, stond.

In 1200 werd het veroverd door Castilië en in 1431 werd het tot stad verheven. In 1813 versloeg de hertog van Wellington hier een Frans leger waardoor de Franse bezetting van Spanje beëindigd werd. In het centrum van de stad staat het Monumento a la Independencia, dat herinnert aan deze veldslag. De stad heeft ruim 229.000 inwoners en is daarmee de op een na grootste van Baskenland. Je start je bezoek met een heel originele verkenning van de kathedraal Santa María (met Engelstalige gids), gevolgd door de historische binnenstad.

Na de lunch vertrek je naar het uitgestrekte wijngebied Rioja Alavesa. In het zuiden van de regio langs de Ebro worden wijndruiven verbouwd. De wijn die hier gemaakt wordt, mag als Rioja-wijn verkocht worden omdat het onderdeel uitmaakt van de Denominación de Origen-regulering. In totaal staan de druiven op ongeveer 13.000ha, waarvan 90% blauwe druiven voor de productie van rode Rioja. Ongeveer 20% van de Rioja-wijn komt uit deze comarca.

Korte stop in het uiterst gezellige Laguardia. Iets verderop ben je te gast in Marques de Riscal, een van de meest befaamde wijnhuizen. Bij het domein hoort een hotel naar de hand van Gehry, met een uitzonderlijke architectuur en mooi omgeven door de natuur. Na de rondleiding door een lokale Engelstalige medewerker wacht uiteraard een proeverij.

Terugkeer naar Bilbao en diner.

Dag 5: BILBAO - GETXO - BILBAO - BRUSSEL (O)

Vertrek naar het gezellige Getxo voor een bezichtiging van de Puente Colgante en een wandeling langs het water. Afhankelijk van de terugvlucht is al dan niet een cocktaillunch voorzien.

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

Sterke punten

• Uitstekende Nederlandstalige gids ter plaatse gedurende de hele reis

• Grondig bezoek aan het Guggenheim-museum

• Uitmuntende restaurants waarvan 1 met 1 Michelinster en 1 waarvan de chef bekroond is met 1 Michelinster

• San Sebastián, hoofdstad van de gastronomie in Spanje

• Mooie mix van kunst, cultuur, architectuur en lekker eten

 

Bilbao - Architectuur & gastronomie

Bilbao - Architectuur en gastronomie
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Armenië - Unesco-werelderfgoed en prachtige natuur AANRADER
11-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 17 april 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 11 maart & 3 november 2023

Jordanië - Schatkamer van de geschiedenis AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 3 februari, 5 april & 7 november 2023

Namibië & Victoria-falls - Woestijnen & rivieren AANRADER
19-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 1 oktober 2023

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 17 juli 2023

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Bear's Lodge Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, vertrek van 28 december 2022 tot 5 maart 2023

Bear's Lodge Avonturenweek AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek van 1 januari tot 26 maart 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent