Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

16-daags programma

Japan - De gracieuze tegenstellingen van Japan | 16 dagen

16-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 23 september 2023

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - TOKIO

Vertrek vanuit Brussel naar Tokio.

Dag 2: TOKIO

Aankomst in Tokio. Onthaal en transfer naar Tokyo Prince hotel**** voor 4 overnachtingen.

Dag 3: TOKIO (O + D)

Vandaag staat een verkenning van de gigantische metropool op het programma. Het openbaar vervoer is hiervoor het ideale middel. Met 9 miljoen inwoners is Tokyo een van de grootste steden ter wereld. De stad ontstond in 1457. Edo, de vroegere naam van Tokyo, was gedurende 360 jaar de zetel van de Tokugawa Shoguns, de heersende dynastie van Japan. Tijdens de 'Meiji revolutie' in 1868 werd Edo de nieuwe keizerlijke hoofdstad.

Kabukicho Street in hartje Tokyo De Senso-ji Tempel is de oudste tempel van Tokio

Bezoek aan de oudste tempel Senso-ji, het Meji Schrijn en het National Art Center. Het museum, ondergebracht in een futuristisch gebouw, heeft geen permanente collectie maar toont opeenvolgende tentoonstellingen van diverse kunstenaars. Na een korte rondvaart op de prachtige Sumidarivier wacht een verkenning van Omotesando en Cat Street. Aan het einde van de chique Omotesando-boulevard vindt u het Nezu Museum met een collectie premoderne Japanse en Oost-Aziatische kunst.

Overnachting in het Tokyo Prince hotel****.

Dag 4: TOKIO - NIKKO - TOKIO (O + D)

Rit naar het Nikko National Park, gelegen in een prachtig bosrijk gebied en bekend om zijn rijkelijk versierde tempels. Het gehele tempelcomplex is erkend als Unesco Werelderfgoed.

Het Toshogu-schrijn is de meest extravagante en bekendste tempel in NikkoTamozawa Imperial Villa, de vroegere zomerresidentie van de keizerlijke familie

Het Toshogu-schrijn, opgedragen aan de oprichter van de Tokugawe-dynastie, is de meest extravagante en bekendste tempel in Nikko. Let vooral op de versieringen zoals de beroemde apen die het boeddhistische gezegde 'hear no evil, see no evil, speak no evil' uitbeelden. Nadien bezichtigt u de Tamozawa Imperial Villa, de vroegere zomerresidentie van de keizerlijke familie. Via het Chuzenji-meer en de bekende Kegon-waterval keert u terug naar Tokyo.

Overnachting in het Tokyo Prince hotel****.

Dag 5: TOKIO (O + D)

Vandaag doorkruis je Tokio met een privé-bus. Je bezoekt het Mori Art Museum. Het heeft geen permanente collectie maar stelt voornamelijk hedendaagse Aziatische kunst tentoon. Je passeert de futuristische Mode Gakuen Cocoon Tower en bezoekt het Tokio National Museum en het Nezu Museum dat opgericht werd om de collectie premoderne Japanse en Oost-Aziatische kuntst die Nezu Kaichirō (1860-19140) met passie had opgebouwd, te conserveren en tentoon te stellen.

Ginza staat bekend als een van de meest luxueuze districten van Tokyo en van de wereldBezoek aan het National Art Center, een van Japans grootste tentoonstellingsruimtes

Overnachting in het Tokyo Prince hotel****.

Dag 6: TOKIO - KAMAKURA - HAKONE (O + D)

Rit via Kamakura naar het Fuji-Hakone-Izu Nationaal Park. Kamakura was ooit de hoofdstad van Japan. In 1192 installeerde shogun Minamoto Joritomo hier zijn militaire regering en die bleef er anderhalve eeuw gevestigd.

In de tempel van Hase-Dera zal u versteld staan van de duizenden Jizo die de zielen van de overleden kinderen symboliseren. Ook de Kotoku-In tempel met zijn meer dan 13 meter hoge bronzen Daibutsu (Grote Boeddha) is indrukwekkend.

Het gaat verder naar Hakone, gelegen aan de voet van de heilige berg, Mount Fuji. Bezoek aan het opmerkelijke openluchtmuseum, volledig gewijd aan hedendaagse beeldhouwkunst. Van daaruit vertrekt de kabelbaan naar Owakudani. Tijdens de rit over de 'grote kokende vallei' ziet u zwavelhoudende fumarolen.

Vandaag logeren we in een traditionele Japanse herberg of 'ryokan' De kamers met hun matten mogen niet met schoeisel worden betreden

Overnachting in ryokan Yunohana, een traditioneel Japans hotel. Een 'ryokan' bestaat uit futons (slaapmatten) die op tatamimatten liggen. Na het diner is er mogelijkheid om op eigen houtje te genieten van de hete Onsen (heetwaterbaden).

Opmerking

Uw grote bagage wordt direct per koerier van Tokyo naar Kyoto gebracht. U dient handbagage (rugzak) te voorzien voor 1 overnachting in Hakone.

Dag 7: HAKONE - KYOTO (O + D)

Transfer naar het station. De hogesnelheidstrein Shinkansen brengt u naar Kyoto. Aankomst en een korte verkenning van het impressionante Kyoto-station.

De legendarische Shinkansen, de Japanse tegenganger van de TGV Het impressionante Kyoto station

Kyoto was meer dan 1.000 jaar de keizerlijke hoofdstad van Japan en ademt nog steeds geschiedenis. De stad telt 1.600 tempels, historische gebouwen, heiligdommen en parken waarvan de Unesco er maar liefst 17 als werelderfgoed erkende.

Bezoek aan de Sanjusangendo Hall met 1.001 beelden van Kannon, de godin van de genade. Daarna richting het Gion-district waar u een theeceremonie bijwoont. Deze wijk bestaat bijna geheel uit houten gebouwen. Met wat geluk spot u enkele geisha's in traditionele kimono's. Een geisha is van oudsher een traditionele Japanse muze voor artiesten en rijke Japanners.

Overnachting in het Righa Royal **** hotel in Kyoto.

Dag 8: KYOTO - SHIGARAKI - ARASHIYAMA - KYOTO (O + D)

Rit per privé-bus naar Shigaraki. Diep in de beboste heuvel bevindt zich het Miho Museum, vernoemd naar Koyama Mihoko, grondlegster van het museum en een van de rijkste vrouwen in Japan. De architect is de beroemde I. M. Pei, ontwerper van onder meer de piramide op de binnenplaats van het Louvre in Parijs.

Na de picknicklunch gaat u richting Arashiyama met prachtig bamboebos. Aan de rand ervan vindt u 2 verborgen parels: de bizarre Adashino tempel en de Otagi-Nembutsu-ji tempel. Tot slot bezoek aan de Ryoan-Ji tempel en zijn rotstuin. Het geheel werd in 1994 door de Unesco tot werelderfgoed verklaard.

Overnachting in het Righa Royal **** hotel in Kyoto.

Dag 9: KYOTO (O + L + D)

Tijdens een fietsuitstap van 12 km bezoekt u - waar toegang mogelijk is - de Nishi-Hongan-ji-tempel, het Nijojo kasteel uit 1603, het keizerlijke Paleis, de Ginkaku-ji tempel (Zilveren Paviljoen), het Maruyama Park en de Kiyomizutempel.

Overnachting in het Righa Royal **** hotel in Kyoto.

Dag 10: KYOTO - NARA - KYOTO (O + D)

Rit per privé-bus naar Nara.

In het uitgestrekte park van Nara, waar honderden tamme herten vrij rondlopen, bevinden zich talrijke tempels en schrijnen. Het pad dat naar het kleurrijke Kasuga Taisha Schrijn leidt is omgeven door honderden lantaarns. Van hieruit verder naar de Toda-ji tempel, 's werelds grootste houten gebouw met een 15 m hoog bronzen boeddhabeeld. Ook de Kofuku-ji Tempel met zijn sierlijke pagode ontbreekt niet. De tempel was ooit bezit van de Fujiwara, de meest machtige familie tijdens de Nara- en de Heian-periodes.

Terugkeer via het heiligdom Fushimi-Inari Taisha, bekend vanwege de galerijen gevormd door duizenden knalrode Torii (poorten). Deze werden allen gedoneerd door personen, families of bedrijven. De galerijen voeren naar het schrijn boven op de heuvel.

Tot slot leert u alles over sake in het Gekkeikan Sake museum.

Overnachting in Righa Royal Kyoto **** hotel.

Dag 11: KYOTO - KOYASAN - OSAKA (O + D)

Vertrek per privé-bus richting Koyasan.

Koyasan (Koya-san) wat heilige berg betekent, is een belangrijke heilige plek. Er bevinden zich zo'n 120 tempels én de grootste begraafplaats van Japan. In 816 werd het Shingon-boeddhisme opgericht door de bekende monnik Kobo Daishi (Kukai). Toen hij in 835 stierf, werd hij op het tempelterrein begraven. Rond zijn graf ontstond de indrukwekkende begraafplaats Okunoin, 'de dodenstad van Koyasan'.

Koyasan is een waar kloosterstadje Wie van de ingetogen sfeer en sereniteit van Koyasan wil genieten, moet een avondwandeling maken

Bezoek aan de Kongobu-ji Tempel, gebouwd in 1593 door Toyotomi Hideyoshi, om de dood van zijn moeder te herdenken. Tenslotte bezoekt u de Danjo Garan. De tempel werd door Kobo Daishi gecreëerd als een plaats voor geheime training in het esoterische boeddhisme van Shingon.

Overnachting in Sheraton Miyako Hotel Osaka hotel .

Dag 12: OSAKA - NAOSHIMA - OKAYAMA (O + D)

Vertrek voor een daguitstap naar het kunsteiland Naoshima.

Ruim de helft van het eiland bestaat uit het museumcomplex 'benesse' van de Japanse miljardair Soichiro Fukutake, eigenaar van een fascinerende kunstcollectie. 'Benesse', een woord bedacht door Fukutake, zou welzijn betekenen. Het complex omvat vijf musea, twee restaurants en een hotel, allemaal ontworpen door de sterarchitect Ando Tadao.

'Benesse', een door Fukutake bedacht woord, betekent zoveel als 'welzijn'Volgens de bedenker moet een kunstwerk een geheel vormen met de omliggende natuur én de architectuur van de tentoonstellingsruimtes

U bezoekt het Benesse House Museum, het Art House Project inclusief Minamidera en het Chichu Art Museum dat onder meer grote muurschilderingen uit de serie 'Waterlelies' van Claude Monet bevat. Na deze aparte belevenis gaat u per privé-bus naar Okayama.

Overnachting in Granvia Okayama.

Opmerking

De grote bagage wordt direct per koerier van Kyoto naar Hiroshima gebracht. Gelieve handbagage (rugzak) te voorzien voor 2 overnachtingen
(1 nacht in Okayama en 1 nacht in Hiroshima).

Dag 13: OKAYAMA - HIROSHIMA (O + D)

Na het ontbijt bezoek aan de Korakuen Garden. De prachtige landschapstuin wordt samen met Kanazawa's Kenrokuen en Mito's Kairakuen aanzien als een van de 3 beste landschapstuinen van Japan.

Vertrek per trein naar Hiroshima. Bezoek aan het Hiroshima Peace Memorial Museum, het Vredespark (Peace Memorial Park) en de Atoombomkoepel. Ontroerende plaatsen die de verschrikking van de eerste atoombomaanval oproepen.

De atoombomkoepel, het voormalig bureau van de Industriële Promotie, is het enige gebouw dat blijven staan is na de atoomaanval van 6 augistus 1945 Het Hiroshima Peace Memorial Park

Op 6 augustus 1945 werd Hiroshima volledig verwoest. Dit kostte meer dan 200.000 mensen het leven. De Atoombomkoepel is het grimmige en enige overblijfsel dat gedeeltelijk standhield tegen de allesvernietigende kracht van de ontploffing en bleef als herdenkingsmonument staan.

Overnachting in het ANA Crowne Plaza **** hotel in Hiroshima.

Dag 14: HIROSHIMA - MIYAJIMA - HIMEJI (O + D)

Een korte tocht met de ferry brengt u naar het eiland Miyajima, het meest heilige eiland waar u niet mag sterven of geboren worden. Het is in zijn geheel erkend als Unesco werelderfgoed.

Miyajima, het meest heilige eiland waar niemand mag sterven of geboren worden Het Shinto schrijn dat bij vloed wel lijkt te drijven op het water

De officiële naam van het eiland is 'Itsukushima'. Het Shinto-schrijn lijkt bij vloed wel te drijven op het water. De diverse paviljoenen en de ranke pagodes zijn met elkaar verbonden door overdekte galerijen die over het water zijn aangelegd. Zijn grote Torii met de pijlers in zee is een van de beroemdste uitzichten van het land van de rijzende zon. Daarna gaat het naar de Daisho-in tempel. De gebedsruimte, in de 12de eeuw gesticht door keizer Toba, bleef tot de 19de eeuw verbonden met de keizerlijke familie. Meer dan 500 boeddhistische beelden staan verspreid over het complex. Het eindpunt van vandaag bereikt u via de kabelbaan. Op de top van de berg Misen hebt u een prachtig uitzicht over het eiland en de Japanse Binnenzee.

Na het bezoek vertrekt u per trein vanuit Hiroshima naar Himeji.

Overnachting in het Monterey Himeji hotel.

Dag 15: HIMEJI - KANSAI LUCHTHAVEN - BRUSSEL (O)

Bezoek aan het indrukwekkende Himeji Kasteel en de mooie Kokoen tuin.

Het kasteel, ook bekend als White Heron Castle vanwege zijn elegante, witte uiterlijk is zowel een nationale schat als werelderfgoed. In tegenstelling tot veel andere Japanse kastelen, werd het nooit vernietigd door een oorlog, aardbeving of vuur. Het overleeft tot op de dag van vandaag als een van de twaalf originele kastelen van het land. De eerste vestingwerken op de site waren voltooid in de 14de eeuw.

Door de eeuwen heen werden ze geleidelijk uitgebreid door verschillende clans die over de regio regeerden. Het huidige kasteelcomplex is meer dan 400 jaar oud en raakte voltooid in 1609. Het bestaat uit meer dan tachtig gebouwen, verspreid met meerdere vestingmuren, die met elkaar verbonden zijn door een reeks poorten en kronkelende paden.

Dag 16: BRUSSEL

Aankomst in Brussel.

Sterke punten

• Grondige verkenning van de moderne metropool Tokyo

• Culturele parels in Kyoto en Nara

• Mooi overzicht van de diverse kunst en tempels

• Natuurschoon met Hakone als topper

• Bezoek aan de Heilige berg Koyasan

• Prachtige eilanden: het mythische Miyajima en het kunstlievende Naoshima

 

'Japan - Gracieuse tegenstellingen van Japan': 16-daagse rondreis

'Japan - De gracieuze tegenstellingen van Japan': 16-daagse rondreis
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Wenen - In het spoor van Schiele, Klimt & Wagner AANRADER
4-daagse begeleide culturele citytrip, vertrek op 29 september 2022

Bilbao - Architectuur & gastronomie AANRADER
5-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 11 september 2022, 1 april & 23 september 2023

Cruise op de Douro - MV Spirit of Chartwell AANRADER
8-daagse begeleide riviercruise, afreis op 9 september 2022

Puglia - In de hak van de Italiaanse laars AANRADER
8-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 14 mei & 1 oktober 2022

Egypte voor culturele fijnproevers AANRADER
11-daagse Nederlandstalig begeleide cruise, afreis op 17 november 2022 & 6 april 2023

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Bear's Lodge Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, vertrek van 28 december 2022 tot 5 maart 2023

Bear's Lodge Avonturenweek AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek van 1 januari tot 26 maart 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent