Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

8-daags programma

Jordanië - Schatkamer van de geschiedenis | 8 dagen

8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 3 februari, 5 april & 7 november 2023

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - AMMAN

Vlucht naar de hoofdstad Amman.
Diner en check-in voor 3 nachten in het W Amman Hotel*****.

Dag 2: AMMAN - JERASH - AJLOUN - AMMAN (O + L + D)

Vertrek uit Amman naar het schitterende Jerash (het Romeinse Gerasa), de best bewaarde Romeinse stad buiten Italië. Oorspronkelijk gesticht door Alexander de Grote, werd de stad verder uitgebouwd door de Nabateeërs, omwille van de gunstige ligging op de karavaanroutes.

Jerash is een van de best bewaarde Romeinse steden Heel wat elementen van de stad zijn intact opgegraven

Onder Pompeius werd Gerasa een Romeinse provinciestad. Heel wat elementen zoals de triomfboog, het theater, de hippodroom en de tempel van Zeus en Arthemis zijn intact opgegraven. Jerash wordt terecht ook wel het Pompei van het Midden-Oosten genoemd.

In Ajloun zie je een versterkt kasteel, door de Arabieren opgetrokken ter verdediging tegen de kruisvaarders.

Dag 3: AMMAN - WOESTIJNKASTELEN - AMMAN
(O + L + D)

In de voormiddag transfer naar de woestijnkastelen met het bekendste van de Umayyaden-dynastie, midden in de woestijn: Qasr Amra. Prachtige fresco's en mozaïeken voeren je mee doorheen de verhalen van duizend-en-een-nacht. Het kasteel Qasr Al-Azraq diende als hoofdkwartier van de befaamde Lawrence of Arabia, de Brit die een rol speelde in de onafhankelijkheidsstrijd tegen de Turkse sultan.

Sinds 1985 prijkt het Qasr Amra woestijnfort op de Unesco Werelderfgoedlijst Amman is net als Jericho en Damascus een van de oudste steden van de wereld

Daarna keer je terug naar Amman voor de lunch en een stadstoer. Amman, gebouwd op verschillende heuvels, is samen met Jericho en Damascus een van de oudste steden ter wereld. Je brengt een bezoek aan de citadel, het Romeins amfitheater, het Archeologisch en het Folklore Museum.

Dag 4: AMMAN - IRAQ AL AMIR - MADBA - MOUNT NEBO - PETRA
(O + L + D)

Genesteld in de heuvels net buiten Amman in Wadi Al-Seer ligt het schilderachtig dorpje vol oude geheimen Iraq al-Amir. Het betekent 'grotten van de prins' in het Arabisch en herbergt de ruïnes van een Ozymandisch kasteel evenals meer dan 10 grotten die sinds het kopertijdperk door verschillende groepen zijn bewoond. Misschien wel het meest opvallend zijn de grote gebeeldhouwde woorden die twee grotteningangen sieren. Geschreven in een vroeg Hebreeuws schrift (sommigen beweren dat het Aramees is) spellen blokletters 'Toviyah'. Dit wordt vertaald naar 'God is goed' (tov = goed, yah = God). Geleerden stellen dat dit verwijst naar de machtige Tobiad-familie, een Ammonitische Joodse dynastie. Op korte wandelafstand van deze grotten staat een kasteel dat aan Hyrcanus, de gouverneur van Ammon in de 2de eeuw voor Christus, wordt toegeschreven.

De ruïnes van een Ozymandisch kasteel in Iraq Al Amir Genesteld in de heuvels net buiten Amman, ligt Iraq Al Amir, een schilderachtig dorpje vol oude geheimen

Op wandelafstand van de grotten staat een kasteel dat aan Hyrcanus - gouverneur van Ammon in de 2de eeuw voor Christus - wordt toegeschreven.

Ooit stond Mozes op de berg Nebo om het schitterende uitzicht op de Dode Zee en de Jordaanvallei te bewonderen. Op de top liggen de ruïnes van een oude kerk.

De rit gaat verder naar het zuiden via een gedeelte van de beroemde Koningsweg die het spoor van de oude handelsroutes volgt. De weg is vernoemd naar de oude Israëlische koningen die ruim 2.000 jaar geleden over deze weg reisden.

Via de spectaculaire Koningsweg gaat het naar Madaba, waar u een bezoek brengt aan de kerk van Sint-George met de beroemde mozaïekkaart van Palestina. De kaart dateert uit de 6de eeuw voor Christus en is daarmee de oudste van de Bijbelse wereld en het Heilige Land. Ze wordt nog steeds gebruikt door wetenschappers die onderzoek doen naar Bijbelse plaatsen.

Aankomst in Petra en overnachting in hotel Mövenpick Petra*****.

Dag 5: PETRA (O + L + D)

Maak je op voor het geheimzinnige Petra, een hoogtepunt van deze reis. Deze tweeduizend jaar oude stad, opgericht door de Nabateeërs, bleef lang verborgen. Gebouwd in een afgesloten dal is Petra enkel te voet bereikbaar via de lange, nauwe kloof Siq. De bloeitijd van Reqem, zoals de stad in het Aramees heette, lag van 100 voor Christus tot 400 na Christus.

Het geheimzinnige Petra, een hoogtepunt van deze reis Gebouwd in een afgesloten dal is Petra Petra, enkel te voet bereikbaar via de lange, nauwe kloof Siq

Na 800 werd Petra verlaten om in 1812 herontdekt te worden door de Zwitser Jacob Burckhardt, een arabist die het vertrouwen van de lokale bevolking had gewonnen.

Dwalend door deze stad, sta je versteld van de prachtige gebouwen uitgehouwen in de rotsen. Sommige ervan zijn gemakkelijk te bereiken, bij andere kom je pas na een aardige klauterpartij. Het theater, de koningswand met zes graven en de High Place of Sacrifice, de offerplaats (te bereiken na een klim van 30 tot 45 minuten), behoren tot de interessantste bezienswaardigheden.

Het amfitheater van Petra werd in 1962 blootgelegd en bood plaats aan 5000 tot 6000 toeschouwers De Koningsgraven zijn zeer waarschijnlijk gemaakt voor de koningen van de Nabateeërs, een volk dat vroeger in Petra leefde

Aan de andere kant van de stad bezichtig je het klooster Ed-Deir, bereikbaar via een prachtig klimmend pad met 800 treden. Bij zonsondergang bieden de geel-, roze- en zelfs blauwgekleurde rotsen een wondermooi kleurenspel. Hier begrijp je waarom Steven Spielberg Petra koos als decor voor zijn Indiana Jones-film The Last Crusade.

Diner en logies in het Mövenpick Petra hotel*****.
Je kan de dag afsluiten met een optionele avondexcursie 'Petra by night'.

Dag 6: PETRA -SIQ AL-BARID - WADI RUM (O + L + D)

Siq Al-Barid (Cold Canyon) staat in de volksmond bekend als 'Little Petra'. Het was een agrarisch centrum en tevens een handelswijk die een bevoorradingspost voor kamelenkaravanen naar Petra bood. De pittoreske omgeving laat zich graag verkennen, vooral omdat het een van de oudste nederzettingen ter wereld is.

Siq Al-Barid staat in de volksmond bekend als 'Little Petra' Gedurende een spectaculaire jeeptocht in de voetsporen van Lawrence of Arabia

Rit  naar de woestijn Wadi Rum. Tijdens een spectaculaire jeeptocht in de voetsporen van Lawrence of Arabia, krijg je een indruk van de afwisseling en de pracht van de woestijn.

Het futuristische Sun City Camp***** ligt in het Wadi Rum National Park In een luxetent geniet u van een bijzondere woestijnervaring

Overnachting in Wadi Rum in het bijzondere Sun City Camp*****. De futuristisch ogende Martian Dome luxetenten bieden een unieke woestijnervaring tijdens een nachtje onder de sterren.

Dag 7: WADI RUM - KARAK - DODE ZEE (O + L + D)

Als je de Koninklijke Weg in Jordanië volgt, is Karak een onmisbare stop. Er staat een kruisvaardersburcht die in het verleden zeer belangrijk was. Nu is het een van de bekendste kastelen van het land.

In Karak vinden we een van de bekende burchten van de kruisvaarders De Dode Zee is geen zee maar het laagst gelegen meer ter wereld

Je trekt noordwaarts naar de Dode Zee die eigenlijk een meer is en 430m onder de zeespiegel ligt.

Diner en overnachting in het Hilton Dead Sea Resort*****.

Dag 8: DODE ZEE - AMMAN - BRUSSEL (O)

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Sterke punten

• Uniek zicht op de woestijnkastelen

• Drijven in het heilzame water van de Dode Zee

• Rit over de spectaculaire Koningsweg

• Grondige verkenning van Petra, Little Petra en het archeologische Jerash

• Unieke woestijnervaring met jeeptocht en overnachting

• Lokale Nederlandstalige gids ter plaatse

 

Jordanië - 8-daagse begeleide cultuurreis

Jordanië - 8-daagse begeleide reis
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Armenië - Unesco-werelderfgoed en prachtige natuur AANRADER
11-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 17 april 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 11 maart & 3 november 2023

Jordanië - Schatkamer van de geschiedenis AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 3 februari, 5 april & 7 november 2023

Namibië & Victoria-falls - Woestijnen & rivieren AANRADER
19-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 1 oktober 2023

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 17 juli 2023

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Bear's Lodge Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, vertrek van 28 december 2022 tot 5 maart 2023

Bear's Lodge Avonturenweek AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek van 1 januari tot 26 maart 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent