Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

9-daags programma

Schotland - Op zoek naar de Schotse identiteit | 9 dagen

9-daagse Nederlandstalig begeleide cultuurreis, vertrek op 24 juli 2022

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - EDINBURGH - GLASGOW (D)

Vlucht naar Edinburgh. Transfer naar Glasgow, de grootste stad van Schotland. Een stadsrit brengt u van het statige George Square, het belangrijkste plein in het centrum, naar de indrukwekkende gotische St Mungo-kathedraal. Daarna rijdt u naar West End, vlakbij de historische gebouwen van de universiteit. U sluit af met een bezoek aan Kelvingrove Art Gallery and Museum. Het gebouw met de centrale hal loont op zich al de moeite. Het museum omvat een mooie collectie schilderijen, waaronder Dali's beroemde Christus van de Heilige Johannes van het Kruis.

De indrukwekkende St Mungo-kathedraal is een van de weinige overgebleven middeleeuwse kathedralen in Schotland Het Kelvingrove Art Gallery & Musem omvat een mooie collectie schilderijen en bezienswaardigheden

Diner en overnachting in het Marriott Glasgow hotel****.

Dag 2: GLASGOW - INVERARAY - OBAN (O + L + D)

Vandaag reist u verder naar de oude hoofdplaats van Argyll, Inveraray, een typisch Schots stadje aan de oever van Loch Fyne. Het mooie Inverary Castle is sinds de 17de eeuw in het bezit van de hertogen van Argyll. Hier werd in 2012 een deel van de kerstepisode van Downton Abbey opgenomen. U ervaart hoe het leven van criminelen in het verleden was tijdens een bezoek aan de gevangenis van Inverary.

Inveraray, een typisch Schots stadje aan de oever van Loch Fyne Het mooie Inverary Castle is sinds de 17de eeuw in het bezit van de hertogen van Argyll

Vandaag brengt u een bezoek aan Loch Lomond, in het hartje van Trossachs National Park. Hier vindt u een stukje van de mooiste natuur in Schotland. De Loch Lomond Distillery ligt aan de oevers van het grootste meer van Schotland. De stokerij beschikt over een groot aantal verschillende distilleerketels. Hierdoor is men in staat maar liefst 8 verschillende stijlen whisky te maken.

Diner en overnachting in The Royal Hotel*** in Oban.

Dag 3: OBAN - MULL/IONA - OBAN (O + L + D)

Vertrek per veerboot voor een bezoek aan het eiland Mull. Het is het 2de grootste eiland van de Binnen-Hebriden en wordt gedomineerd door de 1.000m hoge Ben More, restant van een oude vulkaan. De landschappen zijn divers met eikenwouden, een spectaculaire kust en zandstranden.

Vervolgens neemt u een ferry naar het eiland Iona aan de westkust Iona Abbey is nog steeds een gevierd centrum voor christelijke pelgrimstochten

Vervolgens neemt u een ferry naar het eiland Iona aan de westkust. In 563 n.C. stichtte Columba hier de Iona Abbey die een grote invloed zou krijgen op de noordelijke streken van Europa. Het is nog steeds een gevierd centrum voor christelijke pelgrimstochten. Zo behoudt Iona zijn spirituele sfeer en symbool van aanbidding. De abdij en de bijhorende begraafplaats Reilig Odhráin worden vandaag de dag nog steeds aanzien als een van de meest historische en heilige plaatsen van Schotland.

Diner en overnachting in The Royal hotel*** in Oban.

Dag 4: OBAN - LOCH NESS - INVERNESS (O + L + D)

De eerste stop is de Neptune Staircase, de grootste sluizentrap in het Verenigd Koninkrijk. Over een afstand van 457m wordt een hoogteverschil van 19,5m overbrugd. Bij goed weer heeft u een prachtig zicht op Ben Nevis.

De rit gaat verder naar Loch Ness, wereldberoemd omwille van het mysterieuze monster ‘Nessie’. Het is in oppervlakte het 2de grootste meer van Schotland, na Loch Lomond, maar het grootste in volume vanwege de diepte. Vertrek per boot. Na een uur varen, meert u aan bij het Urquhart-kasteel, gebouwd in de 12de eeuw. Het werd grotendeels verwoest in 1692 om te vermijden dat het een Jakobitisch bolwerk zou worden. Het spectaculaire zicht op Loch Ness is adembenemend.

De rit gaat verder naar Loch Ness, wereldberoemd omwille van het mysterieuze monster ‘Nessie’ Het spectaculaire zicht op het Urquhart-kasteel en Loch Ness is adembenemend

Check-in voor 2 nachten in het River Ness hotel**** en diner.

Dag 5: INVERNESS - CULLODEN - ELGIN - INVERNESS (O + L + D)

De dag begint met een afspraak met de geschiedenis: bezoek aan Culloden Moor, waar de laatste grote veldslag (16 april 1746) op Britse bodem plaatsvond. De troepen van Charles Edward Stuart, ook gekend als Bonnie Prince Charles werden hier verslagen door het Engelse regeringsleger. Hiermee kwam een einde aan de Jacobitische opstand. Na deze nederlaag werden de clans bloedig onderdrukt. Bezoek aan de plaats van de veldslag en het bezoekerscentrum.

De dag begint met een afspraak met de geschiedenis: bezoek aan Culloden Moor De vervallen kathedraal van Elgin was een van de mooiste middeleeuwse gebouwen in Schotland en een inspiratiebron voor menig kunstenaar

De tocht gaat verder naar de ruïnes van Elgin. De vervallen kathedraal was een van de mooiste middeleeuwse gebouwen in Schotland en een inspiratiebron voor menig kunstenaar. Momenteel rest een indrukwekkende ruïne van gele zandsteen. Een van de belangrijkste architectonische erfenissen van die tijd. De oorspronkelijke gevel bleef bewaard. De kathedraal was het kerkelijk centrum en het spirituele hart van het bisdom Moray. Vanaf 1224 was Elgin de bisschoppelijke zetel tot aan de protestantse reformatie van 1560. Daarna raakte de kathedraal in onbruik.

Diner in het hotel.

Dag 6: INVERNESS - BALMORAL - ABERDEEN (O + L + D)

Vandaag komt u alles te weten over het productieproces van whisky. Schotland is verdeeld in vijf whiskyproducerende regio's. De plaats waar een whisky gemaakt wordt, kan een grote invloed hebben op de smaak. Alles, van de bron van het water tot de aanwezigheid van turf in de plaatselijke omgeving, komt namelijk door in de smaak. U bezoekt de fameuze Macallan whiskydistilleerderij.

In de Macallan whiskydistilleerderij komt u alles te weten over het productieproces van whisky Balmoral Castle is sinds 1852 het favoriete buitenverblijf van de koninklijke familie

Balmoral Castle is sinds 1852 het familiehuis van de koninklijke familie in de Schotse Hooglanden. Koningin Victoria bezocht het vroegere kasteel in 1848 en prins Albert kocht het landgoed in 1852. Het is nog steeds de favoriete vakantiebestemming van de huidige Britse vorstin. Het nieuwe kasteel werd ontworpen door prins Albert en William Smith en werd in 1855 voltooid. U bezoekt de tuinen en een aantal kamers met o.a. een tentoonstelling van koetsen, schilderijen, kunstwerken en koninklijke tartans in de balzaal. Dit bezoek is enkel mogelijk wanneer de Queen niet aanwezig is.

Diner en overnachting in het Aberdeen Altens hotel ****.

Dag 7: ABERDEEN - EDINBURGH (O + L + D)

Vertrek richting Stonehaven. De eerste fotostop is Dunnottar Castle, dat een cruciale rol speelde dankzij de strategische ligging. Deze romantische en spookachtige ruïne ligt op de top van een klif en kijkt uit op zee. Een waar paradijs voor fotografen.

Dunnottar Castle, dat een cruciale rol speelde dankzij de strategische ligging

Rit naar St Andrews. Deze stad staat bekend omwille van zijn kathedraal, 7 eeuwen lang de grootste van Schotland, en zijn historische universiteit. De golfbanen van St Andrews zijn wereldberoemd. Daarna gaat u naar de Kingsbarn-distilleerderij, het geesteskind van Douglas Clement. Als voormalig golfcaddie realiseerde hij zich dat er geen whiskystokerij in de buurt was waar de bezoekers van de golfbaan naartoe konden. Daarom koos hij voor een verlaten boerderijgebouw op slechts enkele kilometer van St Andrews.

Check-in voor 2 nachten in het Crowne Plaza hotel **** in Edinburgh.

Dag 8: EDINBURGH (O + L + D)

Na het ontbijt vertrek voor een stadstoer door Edinburgh, sinds 1437 de hoofdstad van Schotland. De stad verloor aan politiek belang na de hereniging met Engeland. Toch bleef het de intellectuele thuisbasis van de Schotse natie. Edinburgh is gebouwd op een vulkanische heuvel en staat bol van contrasten: middeleeuwse huizen, straten en steegjes wisselen af met uitgestrekte lanen, fraaie pleinen en historische gebouwen. Kortom, een levendige stad waar heden en verleden samenkomen.

Edinburgh, sinds 1437 de hoofdstad van Schotland Edinburgh met zijn middeleeuwse huizen, straten en steegjes wisselen af met uitgestrekte lanen, fraaie pleinen en historische gebouwen

Bezoek aan de Scottish National Gallery, een van de belangrijkste musea in Groot-Brittannië, waar de belangrijkste Europese schilderscholen worden gepresenteerd.

Na de lunch gaat de rit verder met o.m. het kasteel van Edinburgh en het paleis van Holyrood (niet te bezoeken als de koninklijke familie aanwezig is). Dit is de officiële residentie van de monarch van het Verenigd Koninkrijk in Schotland. De plaats is nauw verbonden met het turbulente verleden van Schotland. Mary, Queen of Scots woonde hier tussen 1561 en 1567.

Dag 9: EDINBURGH - BRUSSEL (O)

Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Sterke punten

• Prachtige kastelen en mysterieuze abdijen

• Natuur en cultuur

• De geschiedenis van de Highlands

• Whisky-degustatie

• Uitstap naar de eilanden Mull en Iona

• Stadsbezoeken aan Glasgow en Edinburgh

 

Schotland

9-daagse cultuurreis Schotland
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Armenië - Unesco-werelderfgoed en prachtige natuur AANRADER
11-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 17 april 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 11 maart & 3 november 2023

Jordanië - Schatkamer van de geschiedenis AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 3 februari, 5 april & 7 november 2023

Namibië & Victoria-falls - Woestijnen & rivieren AANRADER
19-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 1 oktober 2023

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 17 juli 2023

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Bear's Lodge Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, vertrek van 28 december 2022 tot 5 maart 2023

Bear's Lodge Avonturenweek AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek van 1 januari tot 26 maart 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent