Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

8-daags basisprogramma

Fly & Drive Lofoten en de Vesterålen | 8 dagen

8-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 1 januari tot 31 december 2015

Bekijk de prijzen van dit programma

DAG 1: BRUSSEL - OSLO - EVENES

Vlucht van Brussel naar Evenes met overstap te Oslo. Aankomst in de loop van de namiddag en pick-up van de huurwagen (optioneel).

U rijdt naar Svolvær, de hoofdstad van de Lofoten en op het eiland Austvågøy gelegen. U verblijft in mooie en gezellige rorbus die op een klein eilandje voor het kleine centrum en de haven gelegen zijn. Svolvær is ook een aanlegplaats van de Hurtigruten.

U verblijft in een mooie en gezellige rorbue of houten vissershuisje Het traditioneel drogen van kabeljauw in de buitenlucht

De Lofoten hebben een relatief mild klimaat vergeleken met andere gebieden op dezelfde breedtegraad. Dit komt door de invloed van de warme Golfstroom.
De gemiddelde dagtemperatuur in de koudste maand januari bedraagt -1° C wat relatief warm is. Hierdoor zijn de wegen in dit gebied, mede door aangepaste winterbanden, best goed berijdbaar. Tijdens de zomermaanden is het weerbeeld heel goed vergelijkbaar met België; de temperaturen zijn vergelijkbaar en regendagen wisselen zich af met mooie en warme dagen.

DAG 2: SVOLVAER (O)

Ontbijt in het nabijgelegen restaurant.

Vanuit Svolvær kan u de hele Lofoten verder verkennen. U kan zelf uitstappen maken met uw huurwagen of u deelnemen aan facultatieve excursies die vanuit Svolvær georganiseerd worden.

Vandaag kunt u de eilanden Austvagøy, Gimsøy en Vestvågøy verkennen.

Op het eiland Austvagøy kan u de vele (kunst)gallerijen en kleine musea in Svolvæer bezoeken. Verder moet u beslist een bezoek brengen aan de houten Vågan Kirke in Kabelvåg en het dorpje Storvågan. Ook Henningsvær, 'Venetië van het Noorden', is met z'n vele kleine eilandjes beslist een bezoek waard.

De houten Vågan Kirke in Kabelvåg Op Vestvågøy moet u beslist het Lofotr Viking Museum bezoeken

Op het eiland Vestvågøy moet u beslist het Lofotr Viking Museum in Borg bezoeken. Dit museum is ondergebracht in een typische longhouse van maar liefst 83m lang (originele reconstructie) en die behoorde tot één van de belangrijkste Vikings uit deze regio. U krijgt er een mooi beeld hoe het leven in de Lofoten er ten tijden van de Vikings aan toe ging.

Facultatieve excursies vanuit Svolvaer

 • Bergwandeling
  Bergwandeling Korte bergwandeling onder leiding van een professionele gids naar één van de heuveltoppen rondom Svolvær. Uw inspanning zal beloond worden met prachtige vergezichten.

  Duur: 3u
  Prijs: € 55,00/pers.
 • Fiets- en wandeltocht
  Fiets- en wandeltocht Fietstocht naar een rustige zijweg waar een heuvel opgereden wordt. Voor het laatste stuk wandelt u naar een heuveltop waar u kan genieten van prachtige uitzichten.
  Nadien keert u met de fiets terug.

  Duur: 3u
  Prijs: € 100,00/pers.
 • Natuursafari met zeearendobservatie:
  Natuursafari met zeearendobservatie Na een korte maar leerrijke uitleg over de geologie en klimaat van de Lofoten, vertrekt u op boottocht waar u kan kennismaken met de prachtige landschappen die deze streek te bieden heeft. Tijdens de tocht worden er ook een aantal fjorden en inhammen verkend.
  De kans is reëel dat u zeearenden en andere vogelsoorten te zien krijgt.

  Duur: 3u
  Prijs: € 75,00/volw. en € 37,50/kind
  Periode: van 15 juni en 15 augustus
 • RIB Safari naar de Trollfjord
  RIB Safari naar de Trollfjord Met snelle boten (RIB's) vaart u naar de Trollfjord waar u zeearenden kan observeren. Onderweg maakt u kennis met de typische kust-landschappen van de Lofoten en ontmoet u diverse vogelsoorten.

  Duur: 2u
  Prijs: € 86,00/pers. en € 69,00/kind
  Opmerking: minimum 4 personen
 • Zeekajakken
  Zeekajakken Onder leiding van een professionele gids ontdekt u de Lofoten vanop het water. De locatie van de tocht wordt bepaald door de klimaat- en zeeomstandigheden. Deze excursie is geschikt voor sportievelingen.
  Tijdens deze tocht maakt u op een leuke manier kennis met de Lofoten vanaf het water. Transfers en materiaal inbegrepen.

  Duur: 4u (halve dag) of 6u (volledige dag)
  Prijs: € 122,00/pers. (halve dag) of € 184,00/pers. (volledige dag)
  Opmerking: minimum 1 persoon
 • Beklimming van de Svolvæergeita
  Beklimming van de Svolvæergeita Beklimming van de legendarische 'Svolvæergeita'. Deze piek, beter bekend als 'de geit' is hét landschapkenmerk in Svolvær, hoofdstad van de Lofoten.
  De naam komt van 2 granieten rotsblokken die op de top uitsteken.
  Er zijn 4 klimroutes, gaande van gemakkelijk tot zwaar.
  Een professionele gids begeleidt en voorziet u van veiligheidsmateriaal.

  Duur: 4u
  Prijs: € 184,00/pers
  Opmerking: minimum 2 personen

Facultatieve lunch en diner.

DAG 3: FLAKSTADOYA - MOSKENESOYA (O)

Ontbijt in het nabijgelegen restaurant.

Vandaag verkent u de eilanden Flakstadøya en Moskenesøya, het laatste eiland van de Lofoten die via de weg bereikbaar is.

Nusfjord was ooit één van de belangrijkste visserdorpjes in de Lofoten Op Vestvågøy moet u beslist het Lofotr Viking Museum bezoeken

In de voormiddag kan u Nusfjord bezoeken. Nusfjord was ooit één van de belangrijkste visserdorpjes in de Lofoten en is nog altijd één van de best bewaarde en mooiste plekjes in de Lofoten.

Opmerking

U heeft ook de mogelijkheid om in Nusfjord te verblijven ipv Svolvær.
Nusfjord Rorbuer maakt deel uit van de Classic Norway hotels.
Zie hiervoor de aparte prijstabel.

In de namiddag kan u dan Moskenesøya verkennen. U kan een daguitstap maken naar het meest westelijke plaatsje dat over land bereikbaar is. Hier vindt u 2 kleine musea terug en in de zomermaanden kunt u hier ook verblijven in een rorbu of aan kajakken doen in de fjord. Ten zuiden van dit eiland bevinden zich een aantal sterke getijdestromen waarvan de Maelstrom (Moskstraumen) de gekendste is. De westkust is er gekenmerkt door steile kliffen en bergen terwijl de meer beschermde oostkust plaats biedt voor dorpjes en havens.

Facultatieve lunch en diner.

DAG 4: NUSFJORD (O)

Ontbijt in het nabijgelegen restaurant.

Vrije dag op de Lofoten. U kan deelnemen aan facultatieve excursies of zelf nog een aantal uitstappen maken. Op de Lofoten vindt u ook een aantal mooie wandelpaden terug voor wandelliefhebbers. Bij uw reisdocumenten zal u nog een aantal extra excursietips terugvinden.

Tijdens de zomermaanden vanuit Nusfjord enkele mooie wandelingen maken Een daguitstap naar het eiland Værøy is een hele ervaring

Facultatieve lunch en diner.

DAG 5: HADSELOYA (O)

Ontbijt in het nabijgelegen restaurant.

Vandaag verlaat u de Lofoten en rijdt u naar Stokmarknes, de hoofdplaats van de Vesterålen. U kan gemakkelijk de ferry nemen van Fiskebol naar Melbu, zo'n € 15,00 per wagen, ter plaatse te betalen (onder voorbehoud van wijzigingen). Indien u de ferry niet wil nemen of als u niet te lang wil wachten, dan kunt u verder rijden op de Lofast en vervolgens via Sortland Stokmarknes bereiken.

Eenmaal in Melbu aangekomen is het nog een kort stukje rijden naar Stokmarknes.
In Stokmarknes en Melbu bevinden zich leuke musea. Zeker het Hurtigrutens Hus is de moeite waard. Hier komt u alles te weten over de Hurtigruten. Stokmarknes is tevens een aanleghaven van de Hurtigruten.

Stokmarknes bevindt zich op het eiland Hadseløya, u verblijft er aan de rand van de stad in een comfortabele rorbu met prachtig zich op de oceaan en de omliggen bergen.

Facultatieve lunch en diner.

DAG 6: ANDOYA

Ontbijt in het nabijgelegen restaurant.

U maakt vandaag een mooie dagtocht naar het grootste eiland van de Vesterålen, namelijk Andøya die u via het stadje Sortland en het eiland Honnøya bereikt.
In tegenstelling tot de andere eilanden vindt u hier nog redelijk wat open vlaktes terug. Andenes ligt in het uiterste puntje van Andoya. In de zomermaanden kunt u hier op walvissafari gaan en in de buurt van Andenes bevindt zich ook een raketbasis dat onderzoek doet naar het Noorderlicht. In de komende jaren zal hier ook een bezoekerscentrum geopend worden.

Facultatieve excursie

 • Walvissafari Andenes
  Walvissafari Andenes Vanuit Andenes vertrekken in de zomermaanden diverse walvissafari's. Eerst krijgt u een korte rondleiding in het Whale Center waar u alles te weten komt over de walvissoorten die hier wat noordelijker leven in de oceaan. Vervolgens maakt u een boottocht van 3u. Aan boord worden warme dranken en een soeplunch aangeboden. Na afloop ontvangt u een certificaat van deelname.
  De meeste tochten gaan door in het Noors of Engels maar op bepaalde data zijn Nederlandstalige en/of Franstalige natuurgidsen aanwezig. Indien er uitzonderlijk geen walvissen worden gespot of als de boot niet kan uitvaren door het weer, dan heeft u een 'whale guarantee'. Hiermee kan u later deelnemen aan een nieuwe walvissafari of wordt het gedeelte van de boottocht terugbetaald.

  Duur: 5u
  Prijs: € 116,00/volw., € 73,00/kind (5-13 jaar)
  Data: van mei tot september

Facultatieve lunch en diner.

DAG 7: LANGOYA (O)

Ontbijt in het nabijgelegen restaurant.

Vandaag brengt u een bezoek aan het eiland Langøya. Het eiland herbergt grillige en woeste bergen, lieflijke landschappen, kleine vissersdorpen en onbekende uithoeken. U rijdt tot aan Myre en van daar uit rijdt u naar Stø, een piepklein vissersdorpje op het uiterste punt van Langøya . In de zomermaanden worden hier excursies georganiseerd naar de walvissen maar ook zeehonden en grote kolonies papegaaiduikers krijgt u dan te zien. De papegaaiduikers vindt u vooral terug op het kleine eilandje Anda Fyr dat 6km voor de kust van Stø ligt.

Indien u 's avonds nog voldoende tijd heeft, kan u nog het westelijke gedeelte verkennen met de oude vissersgehuchten Hovden of Nykvåg waar u kan genieten van prachtige zonsondergangen. Kortom, een ideale afsluiter van een onvergetelijke natuur- en cultuurervaring.

Facultatieve lunch en diner.

Tijdens uw verblijf op de Vesterålen kan u uw programma vervolledigen met heel wat leuke excursies en uitstappen. Vraag naar onze gedetailleerde lijst met mogelijkheden.

Zomeractiviteiten Vesterålen 2016

 • Vogel- en natuursafari
  Vogel- en natuursafari Boottocht met gids waarbij op zoek gegaan wordt naar zeearenden en andere vogelsoorten.

  Duur: 3u
  Prijs: € 68,00/pers.
  Minimum 2 deelnemers
 • Kajaktocht 1
  Kajaktocht 1 Kennismakingstocht waarbij oa naar een klein eiland nabij Ringstad gevaren wordt waar een pauze genomen wordt op het kleine zandstrand. Gids, dry suit, kajak en lunchpakket zijn inbegrepen.

  Duur: 5u
  Prijs: € 103,00/pers.
  Minimum 2 deelnemers
  Maximum 8 deelnemers
 • Kajaktocht 2
  Kajaktocht 2 Tochten en training voor wie het kajakken wat beter onder de knie wil krijgen. Kajak instructeur, gids, dry suit, kajak en al het nodige materiaal zijn inbegrepen.

  Duur: 16u (2 dagen)
  Prijs: € 253,00/pers.
  Minimum 2 deelnemers
  Maximum 7 deelnemers
 • Daguitstap naar Nykysund
  Daguitstap naar Nykysund Uitstap per bus naar het oude vissersdorpje Nyksund. Transport, gids en lunch inbegrepen.

  Duur: 6u
  Prijs: € 75,00/pers.
  Minimum 2 deelnemers
  Maximum 15 deelnemers
 • Overnachting in een vuurtoren
  Overnachting in een vuurtoren Bezoek en overnachting in een vuurtoren dat op een eiland gelegen is. Geniet van de weidse uitzichten op de oceaan en met wat geluk spot u misschien wel een walvis. Transport per boot, overnachting op basis van dubbele kamers, diner en ontbijt zijn inbegrepen.

  Duur: 2 dagen
  Prijs: vanaf € 375,00/pers.
  Minimum 1 deelnemer
  Maximum 4 deelnemers
 • Fjord Fishing Trip
  Fjord Fishing Trip Uitstap per bus naar het oude vissersdorpje Nyksund. Transport, gids en lunch inbegrepen.

  Duur: 6u
  Prijs: € 276,00/groep
  Minimum 2 deelnemers
  Maximum 5 deelnemers
 • Bergwandelen
  Bergwandelen Wandeltocht met gids naar één van de hogere toppen van de Vesterålen, zo'n 600m boven de zeespiegel. Transfer en gids zijn inbegrepen.

  Duur: 6u
  Prijs: € 41,00/pers.
  Minimum 2 deelnemers
  Maximum 25 deelnemers
 • Bezoek aan Inga Samii Sida
  Bezoek aan Inga Samii Sida Leer de Sami cultuur met rendieren beter kennen. Gids, vervoer en soeplunch zijn inbegrepen.

  Duur: 5u
  Prijs: € 80,00/pers.
  Minimum 2 deelnemers
  Maximum 15 deelnemers
 • Lake fishing met barbecue
  Lake fishing met barbecue Samen met de gids gaat u gaan vissen op een binnenmeer waarna de gevangen vangst kan klaargemaakt worden op een barbecue. Leuke avondactiviteit en geschikt voor iedereen.

  Duur: 2-4u
  Prijs: € 41,00/pers.
  Minimum 4 deelnemers
  Maximum 15 deelnemers
 • Boottocht naar de Trollfjord
  Boottocht naar de Trollfjord Boottocht met snelle RIB's naar de Trollfjord nabij de Lofoten. Gids en lunchbox zijn inbegrepen.

  Duur: 6u
  Prijs: € 149,00/pers.
  Minimum 6 deelnemers
  Maximum 12 deelnemers
 • Fotoworkshop
  Fotoworkshop Fotoworkshop tijdens de dag met aandacht voor landschapsfotografie en bijhorende lichtinvallen. Lunch en vervoer zijn inbegrepen.

  Duur: 8u
  Prijs: € 144,00/pers.
  Minimum 2 deelnemers
  Maximum 12 deelnemers
 • Middernachtzon
  Middernachtzon Samen met een gids gaat u op zoek naar de beste locaties om de middernachtzon te bewonderen. Vervoer, gids, warme dranken en snacks inbegrepen.

  Duur: 8u
  Prijs: € 52,00/pers.
  Minimum 2 deelnemers
  Maximum 12 deelnemers
 • Meet the locals
  Meet the locals Sightseeing tour waarbij u beter zal kennis maken met de gewoontes, cultuur en tradities van de locale bevolking. Ook de natuur en enkele mooie stranden staan op het programma.

  Duur: 4u
  Prijs: € 52,00/pers.
  Minimum 4 deelnemers
  Maximum 12 deelnemers
 • Outdoor-technieken
  Cursus outdoor-technieken Een lokale gids leert u alle technieken en weetjes aan om in de natuur te overleven: het gebruik van het juiste materiaal, de juiste weg vinden, navigatie, vuur maken, wilderniskoken, abseiling en nog veel meer. Deze cursus gaat verspreid door over 2 dagen.

  Duur: 16u (2 dagen)
  Prijs: € 213,00/pers.
  Minimum 4 deelnemers
  Maximum 10 deelnemers

Huur materiaal

Motorboot voor 4 personen € 114,00/dag
Motorboot voor 6 personen € 156,00/dag
Kajak, inclusief veiligheidsjas en peddel - ervaring vereist € 56,00/dag
Dry suits voor kajaktochten € 29,00/dag
Vislijn voor lake fishing of deep sea fishing € 18,00/dag
Gids bij het vissen, kajakken of wandelen € 41,00/u

Alle vermelden prijzen onder voorbehoud van wijzigingen van de leveranciers (1/11/2015).

DAG 8: EVENES - OSLO - BRUSSEL (O)

Ontbijt in het nabijgelegen restaurant.

Check out gevolgd door de rit terug naar de luchthaven van Evenes voor de terugvlucht naar Brussel met overtap te Oslo.

Tip

Wenst u langer van de pracht van de Lofoten of Vesterålen te genieten? Gelieve contact op te nemen met ons. Wij kunnen u vrijblijvend extra nachten voorstellen in de voorgestelde logies of andere typische rorbus.

Sterke punten

• Verblijf in typische rorbus

• Heel complete rondreisformule met zowel de Lofoten als de Vesterålen

• Diverse leuke excursiemogelijkheden om uw programma te vervolledigen

 

DE Lofoten

In Noorwegen is de natuur overweldigend, maar misschien nergens meer dan op de Lofoten, een eilandengroep 200km boven de Noordpoolcirkel.
Men vindt er uitsluitend kleine visserdorpen tegen een achtergrond van torenhoge, besneeuwde bergen - granietformaties van ettelijke miljareden jaren oud. De eilanden trekken ook een toenemend aantal mensen van het platteland aan, vanwege rust, het bijzondere licht, de verkwikkende lucht en het schone water. Deze afgelegen archipel kent zomermaanden met 8u schemerlicht wanneer de middernachtzon van juli tot laat in juli schijnt.

Noorwegen


Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 30 augustus tot 12 september 2021

Antarctica 2020 expeditiecruise AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 4 tot 17 februari 2020

Jordanië - Schatkamer van de geschiedenis AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide cultuurreis, vertrek op 23 februari en 25 september 2020

Sint-Petersburg - Moskou cruise - Volga Dream AANRADER
12-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 31 juli 2020

Cruise op de Douro - MV Spirit of Chartwell AANRADER
8-daagse begeleide riviercruise, afreis op 28 augustus 2020 en 17 september 2021

Egypte voor culturele fijnproevers AANRADER
11-daagse Nederlandstalig begeleide cruise, diverse afreizen in 2019 en 2020

Egypte - Pearls of Egypt AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide luxecruise, vertrek op 22 maart 2020

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons ook op Pinterest - facebook.com/AsteriaExpeditions

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent