Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

13-daags programma

Tanzania & Zanzibar - Het lied van de grote vlaktes | 13 dagen

13-daagse crosscountry-safari, vertrek op aanvraag

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - ARUSHA

Vlucht met tussenstop richting Arusha. Deze stad is gelegen aan de voet van de 4.566m hoge Mount Meru. Arusha is het belangrijkste handelscentrum van Tanzania.

Dag 2: TARANGIRE NATIONAL PARK (O + L + D)

Vandaag vertrek je met je privégids/chauffeur naar het bijzondere Tarangire National Park. Onderweg maak je kennis met de Oost-Afrikaanse savanne. Het park is gelegen in het zuidelijke Masailand en ontleent zijn naam aan de Tarangirerivier, die tevens de enige permanente watervoorziening vormt in het park. Het zacht glooiende savannelandschap wordt gedomineerd door baobabs en acacia's. Qua landschap wijkt dit park af van alle andere wildparken. Je maakt hier 's middags je eerste gamedrive. Verblijf van 2 nachten.

Giraffes in het Tarangire National Park Het park is gelegen in het zuidelijke Masailand en ontleent zijn naam aan de Tarangirerivier

Dag 3: TARANGIRE NATIONAL PARK (O + L + D)

Verken nog een dag het lang, smal park van 1.360km² met olifantenkuddes en boomklimmende leeuwen, heuvels en bossen afgewisseld met moerasgebieden.

Dag 4: TARANGIRE NATIONAL PARK - LAKE MANYARA - NGORONGORO-KRATER (O + L + D)

Je gaat op weg naar het Lake Manyara National Park. In de namiddag maak je een gamedrive. Het Lake Manyara ligt aan de voet van de Great Rift Valley, de ruige bergketen die Oost-Afrika doorsnijdt. Het uitzicht vanaf die bergwand is spectaculair.

Na de safari in het Lake Manyara National Park rijd je door naar de Ngorongoro Conservation Area. Twee miljoen jaar geleden was de Ngorongoro een actieve vulkaan. Nu is het de tweede grootste uitgedoofde vulkaan ter wereld. Via de archeologische vindplaats Olduvai Gorge, waar je stopt, rijd je naar de intrigerende krater. Je kan ook een wandeling bij de Olmoti- of de Embakaaikrater doen. Deze heeft een geheel eigen ecosysteem met een meer, een bos en verschillende soorten savannes.

De Ngorongoro-krater dankt zijn naam aan de Masai, de huidige bewoners van het gebied Ngorongoro Krater heeft de hoogste concentratie aan wilde dieren van gans Afrika

De Ngorongoro-krater dankt zijn naam aan de Masai, de huidige bewoners van het gebied, die je regelmatig in het reservaat tegenkomt met hun vee. De Ark van Noah, zoals de krater ook wordt genoemd, is de thuisbasis van neushoorns, olifanten, buffels, hyena's en leeuwen. Vanwege de beslotenheid van de krater en de continue aanwezigheid van voldoende voedsel zijn de leeuwen hier zelfs gemiddeld groter dan in de rest van Afrika. De krater biedt een grote kans om de Big Five te zien. Ook meer dan honderd unieke vogelsoorten leven op de bodem van de krater, rondom het sodameer Lake Magadi. Verblijf van 2 nachten.

Dag 5: NGORONGOROKRATER (O+L+D)

Volledige dag ter verkenning van de krater met zijn fauna en flora.

Dag 6: NGORONGORO - SERENGETI (CENTRAAL) NATIONAL PARK (O+L+D)

Bij zonsopgang rijd je de Serengeti binnen. Zonder twijfel is het Serengeti National Park het beroemdste wildpark ter wereld. Het is uniek in zijn soort omwille van zijn ecologische waarde en zijn schoonheid. Daardoor is het met geen enkel ander wildpark te vergelijken. Er leven meer dan drie miljoen dieren op de eindeloze savannes. Het zijn maar liefst 35 verschillende diersoorten. Het Masaiwoord 'siringet' betekent 'eindeloze vlaktes' en is met recht een uitstekende benaming voor dit wildpark. De Big Five ontbreekt hier natuurlijk niet, al is de beschermde neushoorn vanwege zijn zeldzaamheid minder vaak te zien. Ook vogels zijn er in overvloed, in totaal meer dan 500 soorten.

De Big Five ontbreekt hier natuurlijk niet, waaronder de cheeta In het park vind je ook meer dan 500 verschillende soorten vogels

Jaarlijks vindt in het wildpark de Grote Trek plaats. Een immense migratie van ongeveer anderhalf miljoen gnoes en 200.000 zebra's. Een spektakel bestaande uit kuddes van zo'n 40-50km lengte, op de voet gevolgd door roofdieren. Wanneer de migratie precies plaatsvindt, is niet te zeggen. Het is een onvoorspelbare en spontane gebeurtenis, die samenhangt met de komst van de regen. De korte regentijd begint rond half oktober en zorgt ervoor dat de eerste kuddes migreren vanuit Masai Mara naar de groene grasvlaktes in het zuidoosten van de Serengeti, rond het Lake Ndutu. Daar komt de trek tot stilstand en verspreidt de kudde zich over de vlaktes. Hier worden ook de kalveren in januari en februari geboren.

Als de grasvlaktes half maart kaalgevreten zijn, trekken de eerste kuddes weer westwaarts. In april en mei passeren ze het gebied tussen de Moru Kopjes en het westen van de Seronera Valley. In juni kunnen de kuddes zich splitsen.

Jaarlijks vindt in het wildpark de Grote Trek plaats

Een klein deel gaat direct noordwaarts, de rest trekt eerst verder naar het westen richting de Grumetirivier waar ze die oversteken. Begin juli komt de kudde weer bij elkaar om verder te trekken naar de Mararivier. De dieren die de oversteek halen, blijven tot eind oktober in Masai Mara.

Overigens hebben veel andere diersoorten zoals gazellen, giraffen en roofdieren vaak een vast territorium. Zij migreren dus niet, waardoor er altijd genoeg te zien is in het hele park.

Dag 7: SERENGETI NATIONAL PARK CENTRAAL - SERENGETI NATIONAL PARK NOORD (O+L+D)

De Western Corridor is een heel andere omgeving binnen de Serengeti dan de Seronera. Het gebied heeft zijn eigen olifanten, leeuwen, buffels… maar de nadruk ligt hier meer op de diversiteit. Het is zeer de moeite waard om eens op je gemak te kijken hoe een groep bavianen een rivier oversteekt, hoeveel groter een hoornraaf is dan andere neushoornvogels of om te identificeren welke topi (antilopensoort) het dominante mannetje is.

Tijdens de grote trek steken dieren de Grumetirivier over De Western Corridor is een heel andere omgeving binnen de Serengeti dan de Seronera

Een belangrijk element in het landschap is de Grumetirivier. Langs en in de rivier zie je krokodillen van een stevig formaat. Je rijdt naar de Noordelijke Corridor van de Serengeti. Verblijf van 2 nachten in Mara Mara Tented Lodge.

Dag 8: SERENGETI NATIONAL PARK NOORD(O+L+D)

Vandaag neem je deel aan activiteiten die de lodge organiseert. Kies uit diverse safari's, een picknick of een bezoek. En vergeet ook niet te genieten van de sfeervolle lodge.

Kies uit diverse safari's, een picknick of een bezoek

Dag 9: ZANZIBAR (O)

Na het ontbijt neem je vanuit de Serengeti de vlucht naar Zanzibar voor een 3-daags verblijf in een hotel naar keuze. Hier weten de hagelwitte stranden en het heldere water iedereen te bekoren.

Hagelwitte stranden en heldere water op Zanzibar Zanzibar is de ideale locatie om enkele dagen na te genieten van deze safari

DAG 10: ZANZIBAR (O)

Breng zeker een bezoekje aan Stone Town. Je kan ook deelnemen aan de spicetour. Je krijgt uitleg over de diverse kruiden van het specerijeneiland. Geniet volop van het eiland, de charme, de sfeer, de Swahilicultuur en de stranden.

DAG 11: ZANZIBAR (O)

Je kan ook een duik nemen. Zanzibar is een waar paradijs met prachtige koraalriffen en een overvloed aan kleurrijke vissen. Snorkelexcursies, zwemmen tussen de dolfijnen, genieten van een boottocht aan boord van een typische 'dhow' behoren tot de mogelijkheden. Of ontspan gewoon op het heerlijke strand.

DAG 12: ZANZIBAR – DAR ES SALAAM – BRUSSEL (O)

Vlucht van Zanzibar naar Dar es Salaam en aansluitende vlucht naar Brussel (met tussenstop).

Dag 13: BRUSSEL

Aankomst in Brussel.

Sterke punten

• Privégids/chauffeur

• Fantastische wildervaring

• Hoogtepunten van Noord-Tanzania

• Strandverlenging Zanzibar

 

Tanzania & Zanzibar - 13-daagse crosscountry safari


Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Armenië - Unesco-werelderfgoed en prachtige natuur AANRADER
11-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 17 april 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 11 maart & 3 november 2023

Jordanië - Schatkamer van de geschiedenis AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 3 februari, 5 april & 7 november 2023

Namibië & Victoria-falls - Woestijnen & rivieren AANRADER
19-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 1 oktober 2023

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 17 juli 2023

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Bear's Lodge Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, vertrek van 28 december 2022 tot 5 maart 2023

Bear's Lodge Avonturenweek AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek van 1 januari tot 26 maart 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent