Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

16-daags programma

Transsiberische trein van Moskou naar Peking | 16 dagen

16-daagse treinreis in internationaal gezelschap, diverse vertrekdata van 16 mei tot 29 augustus 2020

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - MOSKOU (D)

Vertrek vanuit Brussel naar Moskou. Onthaal en transfer naar het Hilton Leningradskaya hotel.

Dag 2: MOSKOU (O + L + D)

Vandaag maakt u een sightseeing tour van een hele dag met het prachtige Rode Plein, het Kremlin met zijn Russisch-orthodoxe kathedralen en andere hoogtepunten van Moskou. Als snel vergeet u de geruchten over een grijs en donker Moskou. Het is een bruisende wereldstad vol leven, vergelijkbaar met Parijs of Rome.

Welkom aan boord van Het Rode Plein in Moskou, een must see voor elke bezoeker aan de Russische hoofdstad De metro van Moskou, een prestigeproject van dictator Josef Stalinu

In de namiddag transfer naar het treinstation waar de Grand Trans-Siberian Express klaarstaat om aan boord te gaan voor de eerste etappe van een bijna 8.000 km lang avontuur tot in Peking.

Welkomstdiner en overnachting aan boord van de trein.

Dag 3: JEKATERINENBURG (O + L + D)

Vandaag geniet u van de eindeloze landschappen met bossen, meren, kleine nederzettingen en het Oeralgebergte. Aan boord kan u ontspanne, het landschap te bewondern of naar een lezing over Rusland en zijn bevolking te luisteren.

's Avonds komt u aan in Jekaterinenburg. Overnachting in hetDoubletree by Hilton/Hyatt hotel in Jekaterinenburg.

Dag 4: JEKATARINENBURG (O + L + D)

Jekaterinenburg - hoofdstad van de Oeral - werd in 1723 gesticht door de Tsaar Peter I als het centrum van de metallurgische industrie. In de 20e eeuw was het één van de grootste en belangrijkste financiële, industriële en culturele centra van Rusland geworden. Jekaterinenburg ligt op de geografische grens die wordt bepaald door wetenschappers tussen Europa en Azië.

In de voormiddag bezoekt u een plaats die van opmerkelijk belang was voor de Russische geschiedenis. De 'Kathedraal op het Bloed' werd gebouwd op de plaats waar Tsaar Nicolaas II en zijn familie in 1918 door de bolsjewieken werden geëxecuteerd. In de namiddag neemt een excursie in de Oeralbossen u mee naar Ganina Yama, die tegenwoordig door de Russen wordt beschouwd als een heilige plaats. Het is een verzameling van kleine houten kapellen die in de jaren 1990 werden gebouwd ter ere van de laatste Romanov-dynastie die hier begraven werd.

Welkom aan boord van de Transsiberische trein voor een traject van 8.000 km De maaltijden zijn zeer verzorgd en smakelijk, een mix van Russische en westerse keuken.

Overnachting aan boord van de trein.

Dag 5: NOVOSIBIRSK (O + L + D)

Vandaag rijdt u door de vlaktes van West-Siberië. In de late middag bereikt u Novosibirsk. Met 1,5 miljoen inwoners is het de 3e grootste stad van Rusland en de grootste van Siberië. Novosibirsk wordt het algemeen beschouwd als het centrum van Siberië. De stad werd gesticht in 1893 als toekomstige site voor de Transsiberische spoorwegbrug over de Siberische rivier de Ob.

Overnachting in hotel doubletree by Hilyon/ of Mariott in Novosibirsk.

Dag 6: NOVOSIBIRSK (O + L + D)

In de voormiddag laat een stadstour u enkele opmerkelijke orthodoxe kerken zien die de Sovjetperiode hebben overleefd. U maakt kennis met het beroemde operagebouw, het grootste van Rusland, gelegen in het centrum van de stad aan het Lenin-plein.

In Novosibirsk ziet u opmerkelijke orthodoxe kerken die de Sovjetperiode hebben overleefdHet Baikalmeer, het diepste meer ter wereld

In de namiddag volgt een uitstap naar de taiga, het 'echte Siberische bos'. Ongeveer 30 km buiten de stad is er de mogelijkheid om het grootste openluchtmuseum van Rusland te bezoeken. Het omvat een verzameling van meer dan 60 pronkstukken van stoom-, diesel- en elektrische locomotieven en verschillende historische personenauto's. Het biedt een uitstekend inzicht in de ontwikkeling van de treinen op de Transsiberische spoorlijn. Tijdens een boottocht op de rivier de Ob vaart u onder de machtige spoorwegbrug van de historische spoorlijn.

Overnachting aan boord van de trein.

Dag 7: KRASNOYARSK (O + L + D)

Krasnojarsk, zoals Jekaterinenburg en Ulan-Ude, was in de Sovjetperiode een 'gesloten stad'. In die periode was de stad niet toegankelijk voor buitenlanders en voor de meeste Sovjetburgers. De plaats ligt langs de rivier de Yenissei, het grootste riviersysteem dat naar de Noordelijke IJszee stroomt.

Een sightseeingtour laat u verschillende panoramische uitkijkpunten zien . Ook de belangrijkste winkelstraat is fascinerend. De burgemeester besloot om deze in de zomer met palmbomen te versieren. In het midden van Siberië!

Overnachting aan boord van de trein.

Dag 8: IRKUTSK (O + L + D)

Vandaag komt u aan in de hoofdstad van Oost-Siberië: Irkutsk. De stad is bekend om zijn handel met Mongolië en China en werd vroeger het 'Parijs van Siberië' genoemd vanwege zijn flamboyante levensstijl tijdens de tijd van de Tsaren. U bezoekt de oude stad met zijn grote houten gebouwen. U sluit de dag af met een klassiek privé concert in een paleis met een historische achtergrond.

Irkutsk, ook wel het 'Parijs van Siberië' genoemd Irkutsk met zijn grote houten gebouwen

Overnachting in hotel Mariott Courtyard City Center in Irkutsk.

Dag 9: BAIKAL MEER (O + L + D)

Vertrek per autocar naar een klein dorp gelegen aan de oevers van het Baikal Meer (UNESCO), het grootste en diepste waterreservoir van zoetwater ter wereld, dat tot 1.700 m diep is. Verder gaat het per boot naar Port Baikal, waar de speciale trein u opwacht. Vanaf hier rijdt u op een oud en historisch traject van de Transsiberische trein langs de oevers van het meer.

Het Baikalmeer, het diepste meer ter wereldHet Baikalmeer, het diepste meer ter wereld

Het Baikal Meer was het grootste obstakel voor de eerste Transsiberië Express. Ingenieurs hadden berekend dat een spoorlijn rond het meer te duur zou zijn door de kliffen en het rotsgebergte.

In opdracht van de Russische regering bouwde een Engelse firma een ijsbreker, de Baikal genaamd, waarmee complete treinstellen konden worden overzet. Vanaf 1900 werden de reizigers vanuit Port Baikal overgezet naar Babushkin. Vanaf hier kon de trein verder rijden worden naar Oost-Rusland en Japan. In de strenge winters werden de treinpassagiers met paardentrojka’s over het dichtgevroren meer vervoerd. Na 1945 is het huidige traject van de spoorlijn in gebruik genomen. Hierdoor is het oude traject van Irkutsk naar Port Baikal buiten gebruik geraakt.

Uw trein rijdt over dit nostalgisch deel van het traject.

Dag 10: ULAN UDE (O + L + D)

Ulan-Ude is de hoofdstad van Boerjatië , een autonome republiek binnen de Russische Federatie. Boerjaten zijn een etnische groep verwant met Mongolen met een verbazingwekkende mix van culturen en religies. Ulan-Ude is een ontmoetingsplaats tussen Oost en West. Net als Irkutsk heeft de stad nog steeds grote gebieden met typische Siberische houten huizen. Uitstap naar één van de dorpen van orthodoxe 'oude gelovigen' die nog steeds hun leven oefenen zoals mensen dat eeuwen geleden deden. Er volgt een typische Russische zelfgemaakte lunch.

Bij het verlaten van Ulan-Ude schakelt de trein over van de Transsiberische lijn op het Trans Mongolisch traject op weg naar Ulaanbaatar. 's Avonds bereikt de trein het Russische grensstation Naushki en het Mongoolse grensstation Sukhbaatar. U kan in uw coupé blijven tijdens de Russische en Mongoolse immigratieformaliteiten.

Overnachting aan boord van de trein.

Dag 11: ULAANBAATAR - MONGOLIË (O + L + D)

Aankomst in Ulaanbaatar, hoofdstad van Mongolië. Begeleid bezoek met onder meer het beroemde Gandan klooster, het centrale Sukhbataarplein en het Bogd Khan-museum. Vanaf die plaats heeft u een prachtig uitzicht op de stad die omringd wordt door grote gebieden met nomadische joert-nederzettingen. Overnachting in The Grand Hill, Best Western of Blue Sky hotel in Ulaanbaatar.

Boeddhabeeld in het beroemde Gandan klooster Het beroemde Gandan klooster

Dag 12: ULAANBAATAR (O + L + D)

Daguitstap naar het Terelj National Park. Een stenen formatie genaamd de 'schildpad' en het prachtige bergachtige landschap zullen u fascineren. In het park kan u een herdersfamilie in hun joert ontmoeten. Een dansevent met muziek biedt de perfecte introductie in de Mongoolse cultuur.

Overnachting in hotel The Grand Hill/ Best Western/ Blue Sky in Ulaanbaatar.

Typisch steppelandschap in Mongolië Introductie in de Mongoolse cultuur

Dag 13: ULAANBAATAR - BEIJING (O + L + D)

Vandaag blijft u in de Mongoolse hoofdstad Ulaanbaatar. U bezoekt er het Historisch Museum dat de rijke geschiedenis van de Mongolen illustreert vanaf de tijd van Genghis Khan tot vandaag. In de namiddag bezoekt u een Kasjmierfabriek en ziet u hoe deze exclusieve wol wordt geproduceerd.

's Avonds maakt u een korte vlucht van Ulaanbaatar naar Beijing/Peking, de Chinese hoofdstad.

Overnachting in hotel Renaissance Wangfujing/ Westin Pequim in Beijing.

Dag 14: BEIJING (O + L + D)

In de voormiddag bezoekt u de Chinese Muur, die als het '8e wereldwonder' wordt omschreven. De Grote Muur strekt zich 6.000 km uit van Oost naar West. In de namiddag verkent u de 'Verboden Stad', het keizerlijk paleis en het enorme Tian An Men-plein. In één van de beroemde restaurants van Beijing proeft u van Roast Duck, volgens velen het meest typische Chinese gerecht.

De Chinese Muur, één van de wereldwonderen De Verboden Stad in Beijing, voormalig paleis van de keizer

Overnachting in het Renaissance Wangfujing Westin Pequim hotel in Beijing.

Dag 15: BEIJING (O + L + D)

Uw avontuur aan boord van de Transsiberische trein loopt op zijn einde. U kan terugkijken op een onvergetelijke reiservaring. Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Beijing gebracht voor vertrek naar Brussel.

Dag 16: BRUSSEL (O)

Aankomst in Brussel de voormiddag.

Sterke punten

• Moskou, de meest levendige en snelgroeiende Europese metropool

• Het Kremlin, het machtscentrum van Rusland

• Jekaterinenburg, hoofdstad van het Oeralgebergte

• Siberië, een enorm land met extreme afmetingen

• Boottocht op de machtige rivier Yenissei of Ob in Siberië

• Privé klassiek concert in een houten paleis in Irkoetsk

• Het Baikalmeer, het diepste meer en het grootste zoetwaterreservaat ter wereld

• Verbazingwekkende Mongoolse steppen, yurts en paarden

• Culturele show van Mongoolse artiesten

• Speciale Naadam-show van Mongoolse paardenraces, worstelen, boogschieten

• Beijing, de Chinese hoofdstad en het hart van het centrale koninkrijk

• Grote muur van China, onderdeel van Werelderfgoed

 

De Transsiberië trein


Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 30 augustus tot 12 september 2021

Ontdekking van Lapland - Shortbreak AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrekken van 15 december 2020 tot 6 april 2021

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent