Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

4-daags programma

Wenen - In het spoor van Schiele, Klimt & Wagner | 4 dagen

4-daagse begeleide culturele citytrip, vertrek op 5 mei, 14 juli en 29 september 2022

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - WENEN (L + D)

Afreis per lijnvlucht.

Na een lichte lunch in het historisch centrum volgt een eerste kennismaking met de stad en een bezoek aan het prachtige Schloss Schönbrunn met zijn statige zalen. Volgens de vertellingen werd hier een bron 'Schöner Brunnen' ontdekt, vandaar de naam. Vanuit het kasteel heb je een magnifiek zicht op de immense tuin en op de Gloriette, de gaanderij op een heuvel.

Volgens de vertellingen werd hier de bron Schöner Brunnen ontdekt, vandaar de naam Daarna leert u alles over Vanuit het kasteel hebt u een magnifiek zicht op de immense tuin

Diner en overnachting.

Dag 2: WENEN (O + L + D)

Vertrek met de gids en autocar voor een themabezoek. Je start met het Secessiongebouw, in 1898 ontworpen door de architect Joseph Maria Olbrich. Hier kwamen de kunstenaars van de Secession-stroming - de Oostenrijkse variant van de jugendstil - bijeen. Het gebouw bevindt zich aan de rand van de Karlsplatz en het begin van de Naschmarkt.

Het Secession-gebouw van de architect Joseph Maria Olbrich De laurier dient als centraal thema in de decoratie in het Secession-gebouw

De kunstenaars van die tijd braken volledig met het classicisme. De koepel bestaat uit duizenden vergulde laurierbladeren en honderden laurierbessen. De laurier dient als centraal thema in de decoratie. In de volksmond kreeg de koepel al gauw de bijnaam 'de vergulde kool'. Op de buitenkant van het gebouw is het motto van de Wiener Secession-beweging aangebracht 'Der Zeit ihre Kunst/der Kunst ihre Freiheit'. Op de muren van een van de binnenruimtes schilderde Gustav Klimt in 1902 het Beethovenfries, 34m lang, over 4 wanden.

De schitterende Carolus Borromeuskerk, hoogtepunt van de Weense barok en werk van de beroemde architect Johann Fischer von Erlach is voor veel bezoekers de mooiste kerk van Wenen. Het is een monumentaal gebouw met groene koepels, een klassieke hoofdingang met Korinthische zuilen en 2 rijzige pilaren met reliëfs die het leven van de pestheilige Carolus Borromeus uitbeelden.

De schitterende Carolus Borromeuskerk van de architect Johann Fischer von Erlach is voor veel bezoekers de mooiste kerk van Wenen Op de Wienzeile staan heel wat architecturale parels van Otto Wagner

U bezoekt de Wienzeile, waar Otto Wagner heel wat architecturale parels heeft nagelaten. Later hou je halt bij het Hundertwasserhaus, een complex woningen in opvallende verschillende kleurvakken, gebouwd in 1985.

In de namiddag bezoek aan de bijzondere Sint-Leopoldkerk (Kirche am Steinhof), een van de meesterwerken van Otto Wagner (1904-1907). Het is de allereerste kerk in Europa in modernismestijl. Voor de glasramen deed Wagner een beroep op collega Moser.

Nog een hoogtepunten van Otto Wagner: de Kriche am Steinhof De Kriche am Steinhof was de allereerste kerk in modernismestijl

Op de terugweg naar het hotel, bewonder je een uniek bouwwerk (1894-1899): de Leeuwenbrug, of de Schemerlbrug, genaamd naar de bouwheer Josef Schemerl Ritter von Leytenbach.

Dag 3: WENEN (O + L + D)

Vertrek met de gids voor een bezoek aan het Leopold Museum, ontstaan in 2001 bij de ontwikkeling van het Weense museumkwartier. Hier voel je de sfeer van 1900, toen Wenen een kweekvijver was van Art Nouveau-artiesten. Het museum ontstond uit de privéverzameling van Rudolf en Elisabeth Leopold. Het bezit een 250-tal werken van Egon Schiele en omvat daarmee de grootste collectie van zijn oeuvre ter wereld. Met de in totaal 5.400 stukken krijg je een uniek overzicht van het werk van de belangrijkste vertegenwoordiger van het Oostenrijkse expressionisme. Daarnaast beschikt het museum over een verzameling werken van Gustav Klimt, de andere kunstenaar die een voortrekkersrol vervulde in de Oostenrijkse moderne schilderkunst. Andere belangrijke kunstenaars, die vertegenwoordigd zijn: Oskar Kokoschka, Albin Egger-Lienz, Anton Kolig, Alfred Kubin, Kolo Moser, Herbert Boeckl, Anton Faistauer, Ferdinand Georg Waldmüller, Anton Romako, Josef Hoffmann, Robert Hammerstiel en Richard Gerstl.

Bezoek aan de He Museumquartier (afgekort MQ) is het middelpunt van moderne en hedendaagse kunst, het is een verzameling van musea zoals het MUMOK en het Leopold Museum De Musikverein, de muziektempel van Wenen

Om 13u00 word je verwacht in de Musikverein, dé muziektempel van Wenen, voor een geleid interieurbezoek.

Na de middag ontdek je de Wiener Altstadt. Je wandelt doorheen de exclusieve straten Kohlmarkt en Graben. Uiteraard staat een interieurbezoek van de Stephansdom, het icoon van de stad, gepland. Het is de trots van elke Wener, een opvallend gotisch bouwwerk met monumentale zuidertoren. De Postsparkasse is een ander indrukwekkend gebouw van Otto Wagner.

Stephansdom, het icoon van de stad Klassiek en hedendaagse architectuur naast elkaar in de Oostenrijkse hoofdstad

Als afsluiter geniet je van koffie en gebak in het befaamde Café Central Kaffeehaus. De Weners hebben een voorliefde voor koffiehuizen. Het zijn veel meer dan plaatsen waar je koffie drinkt en de Sachertorte proeft. Het zijn echte ontmoetingsplaatsen met veel vaste gasten en elk een eigen sfeer.

Muzikale avond in het Kursalon, gevolgd door diner in restaurant Das Johann. Het ensemble 'Alt Wien' brengt muziek van Strauss en Mozart, opgeluisterd door operettezangers en balletdanseressen.

Dag 4: WENEN - BRUSSEL (O)

De Oostenrijkse barok is een ware levenskunst met als hoogtepunt het Schloss Belvedere, 2 gebouwen met tussenin feeërieke tuinen in terrasvorm. Dit voormalige paleis herbergt de Oostenrijkse Nationalgalerie. Onder andere 'De Kus' van Klimt is er te zien. Je ontdekt ook werken van Kokoschka en Schiele.

Schloss Belvedere, 2 gebouwen met tussenin feeërieke tuinen in terrasvorm Het majestueuze centraal station ontworpen door de architecten Wolf D. Prix, Helmut Swiczinsky en Michael Holzer

Er is nog wat tijd voor een bezoek aan de 'Coop Himmelb(l)au architektur'. De architecten Wolf D. Prix, Helmut Swiczinsky en Michael Holzer boekten internationaal succes met hun speciale bouwwerken: Gasometer, de Falkestrasse, de universitaire campus, en tot slot het majestueuze hoofdstation.

Terugvlucht naar Brussel.

Sterke punten

• Mooie kijk op de Weense architectuur

• Muzikale hoogtepunten in de Musikverein en het Kursalon

• Proeven van de Weense levensstijl met Sachertorte in een koffiehuis

• Prachtige tuinen in Schönbrunn en Belvedere

• Top culturele ervaring

 

Wenen - In het spoor van Schiele, Klimt, Wagner en Moser

4-daagse culturele citytrip Wenen
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Wenen - In het spoor van Schiele, Klimt & Wagner AANRADER
4-daagse begeleide culturele citytrip, vertrek op 5 mei, 14 juli en 29 september 2022

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 18 maart 2022

Stedenbezoeken en cruise Sint-Petersburg tot Moskou AANRADER
12-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 23 augustus 2022

Ontdekking van Lapland - Shortbreak AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, diverse vertrekken van 25 december 2021 tot 6 maart 2022

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 25 december 2021 en 2, 9 & 23 januari en 27 februari 2022

Ontdekking van Lapland - Weekendbreak AANRADER
4-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 10 & 17 februari en 3 maart 2022

Rust en natuur Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 28 november 2021 tot 23 april 2022

Noorderlichtweekend - Harriniva of Jeris AANRADER
4-daags individueel programma, vertrek op 5, 10, 17 en 24 februari en 3 maart 2022

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent