Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

11-daags programma

Verenigde Arabische Emiraten & Oman | 11 dagen

11-daage Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 18 maart 2022

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - DUBAI

Vertrek uit Brussel met de gerenommeerde maatschappij Emirates voor de rechtstreekse vlucht naar Dubai. Transfer naar het Vida Downtown boetiekhotel**** voor 4 overnachtingen.

Dag 2: DUBAI (O + L + D)

Na het ontbijt gaat u op verkenning van Dubai, via de Jumeirah Coast Road tot aan het Union House. U houdt halt bij de Jumeirah Moskee, de grootste moskee van Dubai en aan de iconische Burj Al Arab, het ******* hotel in de vorm van een zeilschip en tevens het grootste hotel in het Midden-Oosten.

De Burj Al Arab, het enige *******hotel ter wereld in de vorm van een zeilschip De Burj Khalifa, met zijn 828m het hoogste gebouw ter wereld

Daarna geniet u van het imponerende uitzicht vanop de Burj Khalifa, de hoogste toren ter wereld. Lunch in Kaleidoscope. U passeert langs het Palm Island en bezoekt een van de grootste shoppingmalls. U snuift de sfeer op in de goud-soek en brengt een bezoek aan het Dubai Museum.

Het hoogste gebouw ter wereld: de Burj Khalifa

De Burj Khalifa is officieel de hoogste wolkenkrabber ter wereld. Het complex is opgebouwd uit 3 elementen rond een centrale kern. Het betonnen lichaam van het gebouw is ruim 575m hoog. De dakhoogte is rond de 636m. De ontwerpers en aannemers hielden de finale hoogte angstvallig geheim uit angst dat deze in korte tijd zou worden overtroffen. Uiteindelijk bleef de teller staan op 828m. Het grondplan is gebaseerd op de vorm van de Hymenocallis, een frequent voorkomende woestijnbloem in de regio.

Diner en overnachting in het Vida Downtown boetiekhotel****.

Dag 3: DUBAI - ABU DHABI (O + L + D)

Na het ontbijt vertrekt u via de Dubai Free Zone en de Jebal Ali-haven richting Abu Dhabi. Meteen volgt een absoluut hoogtepunt met de fabuleuze Sheikh Zayed Grand Mosque. Dit prachtig wit bouwwerk spreekt tot de verbeelding.

Het Zayed Centre biedt een kijk in het leven van wijlen sjeik Zayed, gekend als de geliefde 'vader der natie'. Lunch in het exclusieve Shangri-La hotel Abu Dhabi.

De prachtige Sheik Zayed Grand Mosque U wandelt langs de corniche, de 8km lange boulevard

U wandelt langs de corniche, de 8km lange boulevard, en brengt een bezoek aan de stijlvolle wijk Al Bateen. Een volgende topper is het Louvre. Het museum omvat niet enkel belangrijke werken, ook het gebouw is een architecturale parel en beslaat maar liefst 9.200m² aan zalen. Terugkeer naar Dubai.

Dag 4: DUBAI WERELDEXPO (O + L + D)

Na het ontbijt vertrekt u richting de Dubai Wereldexpo 2020. Dit is de eerste wereldtentoonstelling die georganiseerd wordt in de Verenigde Arabische Emiraten en bij uitbreiding in de regio Midden-Oosten - Afrika - Zuid-Azië. De wereld is op geen enkel ander moment zo verbonden geweest en de mogelijkheden voor het delen van creatieve ideeën, handel en ontwikkeling zijn nog nooit zo groot geweest. Het thema van Expo 2020 Dubai luidt dan ook 'Connecting Minds, Creating the Future'.

In 2020 wordt voor de eerste maal de wereldtentoonstelling in Dubai geoganiseerd Het thema van Expo 2020 Dubai luidt 'Connecting Minds, Creating the Future'

Aan de hand van 3 thema's wil deze expo inspireren en de toekomst van landen en gemeenschappen vormgeven:

  • Opportunity: het ontsluiten van het potentieel van mens en maatschappij om de toekomst vorm te geven
  • Mobility: het creëren van slimme en productieve mobiliteit van mensen, goederen en ideeën
  • Sustainability: het creëren van vooruitgang zonder het welzijn van toekomstige generaties in gevaar te brengen

U brengt een volledige dag door op deze wereldexpo waarbij u vrij de verschillende paviljoenen kan bezoeken.

Dag 5: DUBAI - MUSCAT (O + L + D)

De rit voert u langs typerende landschappen naar Sohar in Oman. Na de lunch in een lokaal restaurant bezoekt u het Al Hazm-kasteel, een van de mooiste van het land. Het werd in 1708 gebouwd tijdens het bewind van Al Yarubi. Deze versterkte structuur was het paleis van de imam en behoort nu tot het Unesco-werelderfgoed. Hoewel het kasteel oorspronkelijk werd ontworpen voor defensie- en veiligheidsdoeleinden bevat het enkele prachtige architectonische elementen. Het onlangs gerenoveerde paleis heeft een vierkante vorm met 2 torens op de noord- en zuidhoeken.

Het versterkte Al Hazm-kasteel was het ooit paleis van de imam en behoort nu tot het Unesco-werelderfgoed Het meest bijzondere element is de originele deur uit Indiaas hout

Het meest bijzondere element is de originele deur uit Indiaas hout. In het kasteel bevinden zich ook een gevangenis, een moskee en een religieus klaslokaal. Onder het bouwwerk ligt een irrigatienetwerk dat water levert aan heel wat dadelpalmen en landbouwvelden in het gebied. Het kasteel toont een aantal unieke gravures en architectonische ontwerpen. Al Hazm staat er als een solide herinnering aan de trotse geschiedenis en het blijvende erfgoed van Oman. Tijdens de rit naar Muscat is een fotostop aan de natuurlijke warmwaterbronnen van Nakhal voorzien.

Check-in, diner en overnachting in het Crowne Plaza Muscat OCEC****.

Dag 6: MUSCAT (O + L + D)

De dag is volledig gewijd aan Muscat. U bezoekt de Grand Mosque, een van de mooiste moskeeën van Oman. Een belangrijke must-see is het tapijt dat de hele gebedsruimte bedekt. Dit vloerkleed brengt de klassieke en traditionele tabriz-, kashan- en isfahanontwerpen bij elkaar. Het is het op een na grootste tapijt ter wereld. Het grootste bevindt zich in de Sheikh Zayed-moskee in Abu Dhabi. Daarna proeft u van de typische lokale sfeer op de levendige vis-, fruit- en groentemarkt en de soek van Muttrah, een van de oudste van Oman.

De Grand Mosque, een van de mooiste moskeeën van Oman

In de namiddag bezoekt u het Bait Al Zubair Museum en wandelt u naar het Al Alam Palace, het paleis van Sultan Qaboos, dat omringd wordt door de Portugese forten van Al Jalali en Al Minari. In het indrukwekkende Al Bustan Palace hotel geniet u van een uitzonderlijke high tea.

Diner en overnachting in het Crowne Plaza Muscat OCEC****.

Dag 7: MUSCAT - BAHLA - JABREEN - NIZWA (O + L + D)

Vandaag start de rondreis doorheen Oman. In zuidelijke richting gaat het naar Bahla, een pittoresk dorpje met de oudste overblijfselen van de Omanitische cultuur. Iets verderop bezoekt u het Jabreen-fort, de zetel van de Yarubas-dynastie. Fotostop bij het Bahla-fort.

Het Jabrin Fort in de omgeving van het pittoreske Bahla Dit eerbiedwaardige dorp aan de voet van het Hajar-gebergte is een van de oudste in Oman en is interessant vanwege de goed bewaard gebleven lemen huizen in Jemenitische stijl

Vervolgens gaat het richting Al Hamra. Dit eerbiedwaardige dorp aan de voet van het Hajar-gebergte is een van de oudste in Oman en is interessant vanwege de goed bewaard gebleven lemen huizen in Jemenitische stijl. In de hoger gelegen delen van het dorp staan veel verlaten huizen. Dit zorgt voor een sfeervolle wandeling. Na de lunch sluit u de dag af met een schitterend zicht op de Grand Canyon van Arabië.

Overnachting in het Golden Tulip Nizwa hotel****.

Dag 8: NIZWA - JEBAL AKHDAR (O + L + D)

De dag begint met een bezoek aan het grote ronde fort van de Yaruba-dynastie in Nizwa. Hier kuiert u ook in de mooiste zilversoeks van Oman. Na de picknick-lunch gaat u naar het spookdorpje Birkat Al Mauz. Het werd in 1959 verlaten door de inwoners op de vlucht voor de oorlog tussen de sultan en de imam. Momenteel wordt de oase enkel nog door vogels bewoond. Verwilderde dadelplantages getuigen van de landbouwactiviteit van vroeger.

Het fort van Nizwa, gelegen naast de levendige souq, behoort tot een van de oudste forten van het Sultanaat Het spookdorpje Birkat Al Mauz werd in 1959 verlaten door de inwoners

Vertrek naar Wadi Bani Habib en het Saiq Plateau. Op een hoogte van 2.000m biedt het Saiq Plateau een prachtig panorama op de rotsachtige vlaktes en terrasvormige velden van de groene plantages. Deze zijn de natuurlijke habitat van perzik-, abrikozen- en amandelbomen.

Overnachting in hotel Sahab Resort & Spa Jebal Akhdar****.

Dag 9: JEBAL AKHDAR - WAHIBA (O + L + D)

Het gaat zuidoostwaarts naar Sinaw, een regio bekend om zijn bedoeïenen. Aan de voet van de Green Mountains liggen Ibra en Al Mudayrib, twee verlaten dorpjes met indrukwekkende woningen in klei. De deuren zijn bewerkt met prachtig houtsnijwerk. Na de lunch in een lokaal restaurant gaat u per 4x4 naar de gouden zandduinen van Wahiba voor een ontmoeting met een bedoeïenenfamilie. De transfer brengt u doorheen de immense Omanitische woestijn Wahiba. De indrukwekkende zandvlaktes lijken oneindig. De prachtige kleurenvariaties van de duinen waarvan sommige tot 100m hoog zijn, vormen een lust voor het oog. Op de golvende duinen per 4x4 beleeft u een uitzonderlijke ervaring.

Diner en overnachting in het '1000 Nights Desert Camp', een ***** luxe tentenkamp met een unieke ligging op de vlakte van Wahiba Sharqiya, 37km ver in de woestijn en op 2u rijden van Muscat. Hier wordt u betoverd door het adembenemend woestijnlandschap.

Diner en overnachting in het 1000 Nights Desert Camp Je verblijft in een tent in bedoeïnenstijl, ingericht met Arabische tapijten

U verblijft in een tent in bedoeïnenstijl, ingericht met Arabische tapijten en voorzien van echte bedden met beddengoed, een tafel met 2 stoelen en nachtkastjes. Een eigen toilet en doucheruimte bevinden zich naast de tent. Het kamp ligt bij een waterbron. Afkoelen kan in het zwembad.

's Nachts wordt het hier echt stil en donker, waardoor u maximaal geniet van de schitterende sterrenhemel. Het kamp biedt een barbecue als dinerbuffet en een ontbijtbuffet. U krijgt de kans een stukje woestijn te verkennen om vanaf de duintoppen de zonsondergang of -opgang te bewonderen.

Dag 10: WAHIBA - SUR - VIA KUST - MUSCAT (O + L + D)

Na een kort bezoek aan Sur gaat het via de autoweg naar Wadi Tiwi, een prachtvoorbeeld van een oase, gelegen vlak bij de zee. Fotostop aan het mausoleum van Bibi Maryam uit de 14de eeuw.

Aan de voet van de Wadi Tiwi, een prachtig voorbeeld van een oase, gelegen vlakbij de zee Het mausoleum van Bibi Maryam uit de 14de eeuw

In Muscat neem u uw intrek in het Crowne Plaza OCEC****. Diner in het hotel.

Dag 11: MUSCAT - BRUSSEL

Vlucht van Muscat naar Brussel via Dubai.

Sterke punten

• Prachtig uitzicht vanop de Burj Khalifa in Dubai, het hoogste gebouw ter wereld

• Bezoek aan het alomgeprezen Louvre van Abu Dhabi

• Exclusieve high tea in het prestigieuze Al Bustan Palace hotel in Muscat, Oman

• Uitzonderlijke woestijnervaring in luxetenten

• Uitgebreide verkenning van Oman

Verenigde Arabische Emiraten & Oman


Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Wenen - In het spoor van Schiele, Klimt & Wagner AANRADER
4-daagse begeleide culturele citytrip, vertrek op 5 mei, 14 juli en 29 september 2022

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 18 maart 2022

Stedenbezoeken en cruise Sint-Petersburg tot Moskou AANRADER
12-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 23 augustus 2022

Ontdekking van Lapland - Shortbreak AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, diverse vertrekken van 25 december 2021 tot 6 maart 2022

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 25 december 2021 en 2, 9 & 23 januari en 27 februari 2022

Ontdekking van Lapland - Weekendbreak AANRADER
4-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 10 & 17 februari en 3 maart 2022

Rust en natuur Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 28 november 2021 tot 23 april 2022

Noorderlichtweekend - Harriniva of Jeris AANRADER
4-daags individueel programma, vertrek op 5, 10, 17 en 24 februari en 3 maart 2022

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent